Lyžařská školka, Malý dobrodruh
Lyžařská školka v Kašperských Horách. Foto: www.nebespan.cz

Je nejvyšší čas vybírat místo pro zimní dovolenou, zejména pokud máte děti školou povinné a musíte plánovat. Pokud toužíte po tom, aby se vaše děti naučily lyžovat, bavilo je to a vy s tím neměli žádnou práci a naopak si taky zaslouženě odpočinuli, vyzkoušejte Nebespán v Kašperských horách. Pořádají tady unikátní lyžařskou školku, poradí, kam na výlet a zajistí, že si skutečně odpočinete…

V Kašperských Horách mají nový formát lyžařských školek all inclusive, který je velmi oblíbený v zahraničí. „Děti absolvují deset hodin kvalitní výuky a tři odpoledne plné zábavy. Vyzvedáváme a vracíme je přímo do hotelu – nemusíte ani sundat bačkory. To, že se nemusí o nic starat, ocení zejména maminky, které přijíždějí samy a často ještě také s menším dítětem,“ říká Sabina Kmecová, zkušená lyžařská instruktorka a autorka lyžařské školky all inclusive z Nebespán café & apartments.

Školka je určena pro děti od 4 do cca 10 let, a probíhá v kvalitním lyžařském areálu Lišák přímo v Kašperských Horách (s umělým zasněžováním) na uzavřeném dětském hřišti s provazovým vlekem a jezdícím kobercem. „Výuka je přizpůsobená potřebám nejmenších dětí – k dispozici je vyhřívaná klubovna, teplý čaj a svačinka, úschovna lyžařského vybavení a mnohé další vymoženosti. Velké děti se učí lyžovat také na velkém vleku a přihlásit je můžete i na lekce snowboardingu,“ doporučuje Sabina Kmencová.

Velkou výhodou tady je, že jeden instruktor se věnuje maximálně třem začátečníkům nebo pěti pokročilým. „Sázíme na velký komfort, kvalitu výuky a individuální přístup k potřebám dětí. I přes vysoký počet instruktorů je cena výuky navíc velmi příznivá,“ podotýká Sabina Kmecová.

Herna pro děti, speleoterapie pro dospělé

Herna, Malý dobrodruh
Herna v Nebespán café & apartments. Foto: www.fotoguru.cz

Děti se ovšem skvěle zabaví i po lyžování. Součástí Nebespánu je velká skvěle vybavená herna, tělocvična, pořádají tady výtvarné dílny a v odpoledních hodinách je pro děti přichystaný organizovaný zábavný program. Rodiče si však nejčastěji užívají volna v místní útulné kavárně s francouzským šmrncem, která je hned naproti herny, a kde nabízejí poctivé domácí zákusky, výbornou kávu, lahůdky francouzské kuchyně i nefalšované šumavské speciality. K dispozici přímo v objektu je také tělocvična se zrcadly, kam si můžete zajít zacvičit pilates. A nechybí tady ani příjemné ubytování – vybrat můžete mezi levnějšími a útulnými bed and breakfast pokoji nebo komfortními apartmány.

Hned vedle Nebespánu se můžete svěřit do rukou kosmetičky, manikérky, pedikérky a dalším odbornicím na krásu anebo se vydat za šumavským wellness unikátem, kterým je speleoterapie neboli léčebná relaxace v jeskyni v sousedních lázních. V nedaleké Sušici je pak nový bazén s wellness zónou. A do lyžařské stopy můžete ve vší tichosti naskočit za dobrých sněhových podmínek přímo v Kašperských Horách.

Kam na výlet kolem Kašperských Hor

Hrad Kašperk, Malý dobrodruh
Hrad Kašperk. Foto: www.nebespan.cz

Pokud byste si chtěli udělat rodinný výlet, okouzlí vás jistě zasněžená romantická krajina vedoucí k hradu Kašperk. „K hradu se můžete přiblížit autem, pak vám samotná cesta na hrad zabere zhruba dvacet minut, či se sem můžete vydat pěšky přímo z Kašperek – pak počítejte určitě s poctivou hodinkou chůze,“ radí Sabina Kmecová s tím, že je ale co vidět i v Kašperských Horách samotných. „Mají bohatou zlatokopeckou minulost a v některých domech prý přebývali permoníci a jiná strašidla. To se dozvíte při prohlídce města s průvodcem, která se koná několikrát týdně,“ doporučuje.

Skvěle vybavené informacemi je i centrum Národního parku Šumava přímo v Kašperských Horách a za návštěvu stojí i dvě tamní muzea, v nichž se můžete vrátit do minulosti a podívat se, jak se dříve žilo na Šumavě, nebo si prohlédnete krásné staré motorky.

Více informací na www.nebespan.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*