Lyžování dětí, Malý dobrodruh
Dětský svět Katschi

Přemýšlíte, jak nadchnout děti pro zimní sporty?  Kam s nimi napoprvé vyrazit, abyste neměli zbytečný stres a měli pocit, že to byla příjemná dovolená, která splnila své poslání? Vybrali jsme pro vás čtyři zimní střediska a dětské wellness hotely, kde je úspěch zaručen. Zima je totiž pro wellness jako stvořená. Když je venku sníh a zima, je koupání v teplých bazénech a saunování nejoblíbenější zábava po sportovním vyžití na sněhu. 

AIGO Familien- & Sportresort: coby kamenem dohodil

Hornorakouský region Mühlviertel má v zimě zcela jedinečné kouzlo. Nádherná, nedotčená krajina kam až oko dohlédne. Zimní turistické stezky, zamrzlé rybníky k bruslení, svahy k sáňkování, nejsevernější lyžařská oblast v Rakousku a rozsáhlá síť běžeckých tratí zvou k aktivnímu pohybu v zimním světě, kde se v trojmezí Horního Rakouska, Německa a České republiky nachází rodinný hotel AIGO Familien- & Sportresort.

Hotel Aigo
Hotel Aigo

Rodinná lyžařská oblast Hochficht leží pouhých 16 kilometrů od hotelu AIGO a nabízí 20 kilometrů sjezdovek. Běžecké centrum Schöneben je vzdáleno 12 kilometrů. V okolí hotelu je příležitost k výletům na sněžnicím, sáňkování a koulování.

Nový rakouský AIGO Familien- & Sportresort myslí na rodiče i děti stejnou měrou. Vybrat si tady můžete moderně vybavené pokoje a apartmány v různých velikostech.

Prostorný wellness areál na ploše 2.500 m² je účelně rozdělen na rodinnou část s vyhřívaným bazénem, brouzdalištěm, saunou a útulnými odpočívárnami a na svět saun s vířívkami, přístupný jen pro dospělé. Sem se mohou uchýlit dospělí, když se o děti stará profesionální dohled v dětském klubu Aigolino.

Hotelová kuchyně dává přednost regionálním produktům v bio-kvalitě. Nejen dospělí si mohou vybírat z bohaté nabídky, ale i děti mají vlastní bufet. Více na www.aigo.at

Cavallino Bianco, Jižní Tyrolsko: Bez dětí vstup zakázán!

Hotel Cavallino, Malý dobrodruh
Hotel Cavallino Bianco ve Val Gardeně

V jihotyrolském středisku St. Ulrich, v hotelu Cavallino Bianco family spa Grand Hotel se točí vše kolem dětí. Tento hotel s lázněmi je skutečně světovou raritou. Bez dětí sem totiž vůbec nemůžete vstoupit, natož se ubytovat.

Pod obrovitou stěnou Sasso Lunga se rozkládá i největší pastvina v Alpách – Seiser Alm, jako stvořená pro mladé začátečníky. Hotel Cavallino Bianco má pro hotelové hosty vlastní lyžařskou školu a k lanovce na Seiser Alm vede i vlastní most.

Cavallino Bianco dovedlo k dokonalosti jeden z trendů, který dnes v turistickém ruchu panuje – dát jistotu, že se ani na to nejrozjívenější dítě v hotelové restauraci nikdo nebude dívat skrz prsty, že si ve velkoryse koncipovaných lázních najdou svoje zázemí nároční rodiče, ale že se tady budou taky společně bavit a hrát si i odpočívat na maxi-válendách, na které se vleze pohodlně celá rodina. Pokud to neumějí, brzy se to v rámci různých programů a organizovaných akcí naučí. Bez problémů a snad v jakémkoli jazyce. Suverénně se tu domluvíte například česky nebo slovensky.

Děti mají svůj dětský svět Lino Land s velkým indoorovým funparkem a dětským divadlem. Dohled dětí denně zajišťuje  tým 12 profesionálních vychovatelek. Více na  www.cavallino-bianco.com

Rodinný zážitkový hotel Hinteregger v Korutanech

Rodinný hotel Hinteregger
Rodinný hotel Hinteregger

Komu záleží na tom, aby byly děti na dovolené šťastné a současně chce mít také chvilky pro sebe, tomu lze doporučit Rodinný zážitkový hotel Hinteregger. „Štastné děti, odpočinutí rodiče“ – to je hlavní motto hotelu Hinteregger. Jednoduše rodinná dovolená, která naplní očekávání i těch nejnáročnějších. Proč, právě sem?  Hotel se nachází přímo na sjezdovkách, takže se z lyžování můžete kdykoli během dne vrátit do hotelu, dát děti spát a později se na sjezdovky pohodlně a bez stresu s dětmi nebo bez nich vrátit.

Hotel je vybaven šesti hernami a dětským kinem. Zkušené vychovatelky zajišťují dětem zábavu po celý den. Starší mají v hotelu kulečník, stolní tenis a diskotéku. Hotel rovněž zajistí lyžařské kurzy pro děti i vypůjčení lyžařského vybavení.

Rodiče tak mohou vyrazit na sjezdovky sami nebo využít wellness areál o velikosti 1.500 m² a vychutnat si sauny, parní lázně, tepidárium, bylinkovou saunu, vířivky, slaný bazén nebo si zaplavat ve velkém krytém bazéně.

Aby byl zajištěn dokonalý relax, jsou sauny a odpočívárny s čajovým barem umístěny v druhém patře a bazény pro rodiny s dětmi v prvním poschodí. Samozřejmě nechybí masážní a kosmetické centrum.

V hotelu se nacházejí dvoulůžkové pokoje a 23 velkoryse koncipovaných rodinných apartmánů s oddělenými ložnicemi.  Více na: www.familienhotel-hinteregger.at

Alpinresort & Spa Übergossene Alm – rodinný resort nového druhu

Hotel Übergossene Alm
HoHotel Übergossene Almtel Übergossene Alm

Sjezdovky zde začínají přímo u dveří hotelu. Zimní lyžařská oblast Hochkönigs Winterreich se svými středisky Maria Alm, Dienten a Mühlbach, leží uprostřed největšího rakouského lyžařského regionu Skiverbund Amadé. Přímo v hotelu samotném lze vypůjčit i zakoupit lyžařské vybavení i vybavení pro snowboarding nebo se přihlásit do lyžařské školy, kterou hotel provozuje. Cvičná loučka pro začátečníky je přes cestu.

Wolfgang Burchschwaiger, který hotel Übergossene Alm dosud vedl jako typický wellness hotel, se rozhodl pro novou koncepci „Tři v jednom“. „Chceme v našem hotelu nabízet vše pod jednou střechou,“ zdůrazňuje Burgschwaiger a dodává: „dovolenou speciálně pro děti, dovolenou přizpůsobenou potřebám dospělých a jeden typ dovolené se společnými zážitky pro celou rodinu“.

Po celý rok jsou k dispozici skvostné lázně Hochkönig Spa na celkové ploše 1.800 m2 s vyhřívaným venkovním i vnitřním bazénem, vířivkami, světem saun s devíti saunami a velké fitness centrum.

Pedagogický dozor dětí od čtyř let je ve Světě dětí „Almis Kinderwelt“  zajištěn celodenně nebo podle přání a potřeb rodičů. Nechybí dětská restaurace, kreativní dílny i dětská kuchyně, kde vychovatelky s dětmi připravují nejrůznější dobroty. Starší děti a mládež zde také mají své prostory s počítačovými hrami nejnovější generace. Více na: www.uebergossenealm.at

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*