Dovolená s dětmi v Rakousku, Malý dobrodruh
Majestátní hory, výborné sněhové podmínky a vynikající služby si užijete při dovolené v Rakousku. Foto: www.pixabay.com

Rakousko je zemí jako stvořenou pro rodinné dovolené. Pohádková příroda, majestátní hory, křišťálová jezera, spousty zábavy a dobrodružství. To vše a ještě víc na vás čeká v rakouských lyžařských centrech.

Zimní dovolená v Rakousku

Dlouhé a chladné zimy zaručují výborné sněhové podmínky po celou zimní sezónu. Rakousko je známé svými krásnými, stále upravenými sjezdovkami, běžeckými stopami v pohádkových lesích a na vrcholcích hor, a také skvělými podmínkami pro snowbording. Rakouští hostitelé velmi dbají nejen na úpravu sjezdovek a pohodlí milovníků zimních sportů, ale také na bezpečnost na svazích.

Lyžařské oblasti v Rakousku nabízejí svým návštěvníkům krásná moderní střediska na velmi vysoké úrovni a jedinečný komfort. Naleznete zde tratě pro všechny lyžařské úrovně. Rakouské lyžařské školy nabízejí hodiny lyžování i snowboardingu od začátečníků po pokročilé, a to jak pro jednotlivce, tak i pro větší skupiny. Lyžování v Rakousku si opravdu vychutnáte.

Široké sjezdovky a prvotřídní dětské areály

V Rakousku je spousta velkých i malých zimních středisek, která nabízejí vyhovující zázemí pro rodiny s dětmi. Nejenže zde najdete výhodné ubytování v hotelech vhodných především pro rodiny s dětmi, ale ve většině lyžařských střediscích na vás budou čekat neustále upravené široké sjezdovky a velké cvičné louky, na kterých mohou i ty nejmenší s nadšením trénovat své první obloučky.

Ve většině rakouských rodinných lyžařských centrech je brán velký ohled především na potřeby dětí, a to i těch nejmenších. Většina lyžařských středisek je vybavena moderními vleky a lanovkami, které jsou uzpůsobeny i těm nejmenším lyžařům. Téměř v každém lyžařském centru naleznete  Své ratolesti můžete s klidným srdcem svěřit do rukou velmi ochotným a přátelským instruktorům.

Oblíbená lyžařská střediska vhodná pro rodiny s dětmi

Lyžování v Rakousku, Malý dobrodruh
V Rakousku najdete velké množství lyžařských středisek vhodných pro rodiny s dětmi. Foto: www.pixabay.com

Stubaiský ledovec – Lyžařské středisko ve Stubaiském údolí je hotovým rájem pro děti. Můžete je zapsat do lyžařského kempu pro děti a mládež, mohou si vyzkoušet jízdu na rolbě nebo se skamarádit s maskotem B.BIGem.

Údolí Stubaital v Tyrolsku leží jen 10 minut jízdy autem od tyrolského města Innsbrucku. disponuje 108 kilometry sjezdových tratí jako žádné jiný ledovcový rezort v Rakousku a z celé oblasti je pro lyžaře tím hlavním lákadlem. Od Prahy je středisko vzdáleno 563 km.

Serfaus-Fiss-Ladis – Přezdíváno jako nejlepší rodinné lyžařské středisko v Alpách. Najdete zde spousty neobyčejných a dobrodružných lyžařských tras, na kterých si spolu se svými dětmi užijete spousty zábavy. Nejmenším lyžařům slouží tři velké dětské parky s pojízdnými koberci, kolotoči, překážkovou dráhou, pohádkovou vesničkou, houpačkami, snowtubingem či iglú, samozřejmostí jsou i ohřívárny. Od Prahy je středisko vzdáleno 561 km.

Hochzeiger Bergbahnen Pitztal – Ideální pro úplné začátečníky. Naleznete zde velkou cvičnou louku, spousty lyžařských škol se skvělými nabídkami nebo 6 km dlouhou sáńkařskou dráhu. Nově otevřená lanovka Wildspitzbahn vás za okamžik doveze až do 3.440 metrů nad mořem.

Rozlehlá lyžařská oblast nabízí 68 kilometrů výborně upravených sjezdovek a 41 kilometrů tras volným terénem, které nadchnou začátečníky i zkušené lyžaře. Od Prahy je středisko vzdáleno 545 km.

Bad Kleinkirchheim – Další z velmi oblíbených lyžařských středisek vhodných pro rodiny s dětmi. Lyžařské středisko Bad Kleinkirchheim má velmi výhodné vstupné pro děti do 12 let. Díky tzv. rodinnému euru zaplatíte za své děti pouze 1 euro denně. Od Prahy je středisko vzdáleno 505 km.

Ski-Optimal Hochzillertal / Hochfügen – Lyžařské středisko kde si všechny děti přijdou na své. Spousty zábavy si mohou užít na  dobrodružné překážkové sjezdovce, dětském kolotoči a dalších atrakcích. Od Prahy je středisko vzdáleno 540 km.

Lyžování v Rakousku, Malý dobrodruh
Nádherná příroda v Rakousku. Foto: www.pixabay.com

Zábava nejen na svahu

Větší střediska nabízejí kromě dětských lyžařských školek a různých atrakcí na sjezdovkách, pestřejší vyžití v podobě různých aktivit mimo sjezdovky. Zkuste s dětmi vyrazit do vodního parku či plaveckých bazénů, na veřejné bruslení v centru města nebo využijte aktuálních kulturních nabídek v jednotlivých střediscích a městech. Dovolená v Rakousku tak získá úplně novou dimenzi a vy si ji s rodinou naplno užijete.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*