Amélie a duchové, Malý dobrodruh
Tip na skvělý vánoční dárek.

Neobvyklá a čtenářsky úspěšná série o osudovém přátelství dvou dívek z pera Petry Neomillnerové pokračuje posledním dílem Amélie a duchové. Finále napínavého duchařského příběhu v pohádkovém hávu právě vyšlo v nakladatelství Albatros. Uhrančivými ilustracemi ho opět doprovodil Lubomír Kupčík.

Závěrečný příběh o Amélii slibuje nečekaně rozuzlení – k nočnímu světu duchů totiž nepatří jen Amélie a její maminka, ale i bytosti mnohem temnější a nebezpečnější. Dokážou se jim Amélie a Markéta ubránit? Překonají přátelství a vůle k životu úklady těch, pro které je radost i láska jen porušení pravidel? Svět duchů je strašidelnější, než by se mohlo zdát.

Petra Neomillnerová patří k oceňovaným autorkám fantasy, série o Amélii je  jejím prvním literárním počinem pro děti a náctileté. A nutno říct, že úspěšným a přesvědčivým, o čemž svědčí reakce čtenářů i kritiků.

„I když je Amélie duch, trochu mi dospěla a pubertě se nevyhne. Literární hrdinové jsou totiž jako děti, vyrostou, ať chcete nebo ne a musíte s nimi projít různými peripetiemi a tak se loučíme s trochu jinou Amélií, než se kterou jsme začínali. Ví toho víc o světě a doufám, že bude čtenářky a čtenáře bavit stejně jako dřív, i když teď trochu víc odmlouvá mámě, trochu míň se schovává před lidmi a navíc ještě bojuje s bytostmi ze záhrobí,“ říká o hlav ní hrdince své úspěšné série Petra Neomillnerová.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*