Ski Welt Wilder Kaiser Brixental, Malý dobrodruh
Ski Welt Wilder Kaiser Brixental. Foto: www.skiwelt.at

Lyžařský gigant Ski Welt Wilder Kaiser Brixental se pyšní  vyznamenáním Nejlepší rodinný lyžařský region (Daily Telegraph 2016: „Family Resort of the Year“). Není divu, vždyť tu děti do patnácti let lyžují od 12. března až do konce zimní sezóny zdarma!   

Nejrozsáhlejší rakouský lyžařský areál SkiWelt  nemá v Evropě konkurenci – neuvěřitelná spleť lanovek a vleků v osmi navzájem propojených střediscích a téměř tři sta kilometrů dynamických sjezdovek vás ohromí. Úžasné je, že tak obrovský prostor, který se zdá až nekonečný, vůbec není přelidněný – je tak velký, že se v něm lyžaři ztratí a vůbec si nepřekáží. A především vás SkiWelt nezačne nudit a nepřestane inspirovat!

Osm horských městeček je propojených sítí vleků a lanovek. Na lyžích se bez problémů dostanete téměř až do Kitzbühelu. A přitom je tento Čechy teprve objevovaný lyžařský ráj pouhé jízdy čtyři hodiny od hranic. Když z mnichovské dálnice odbočíte na rakouskou A 12, nemusíte ani mít dálniční známku, opustíte ji totiž před Kufsteinem a na ten kousek si místní vymohli výjimku.

Nejdelší,  desetikilometrová  sjezdovka  vede  do střediska  Hopfgarten,  další  úžasně dlouhé tratě vedou do středisek Itter, Ellmau, Hopfgarten  a do Brixenu,  kde  navazuje lyžařská  houpačka Westendorf. Snowboardisté si zadovádějí na dvou U-rampách i mimo ně.  Impozatní stěny  blízkého  masívu  Wilder  Kaiser  a v dálce Vysoké Taury tvoří jedinečnou přírodní scenérii.

Hexenwiese Soell Bildarchiv, Malý dobrodruh
Na sněhu se vydovádí dospělí i děti. Foto: www.skiwelt.at

Ráj pro děti

Zdejší pobyt ocení zejména rodiny s dětmi. Nabídka v oblasti je dobře promyšlená a cíleně přizpůsobena návštěvníkům všech věkových kategorií. Lámat si hlavu, čím zabavit  svého potomka, si opravdu nikdo nemusí.K dispozici jsou tu kvalitní lyžařské školky s vlastními sjezdovkami i čtyři funparky. V dětském klubu Ellmi’s Kids Club se postarají i o ty nejmenší (zařízeni jsou tu i pro dvouleté děti), v Kinderland Kornkammer v Söllu můžete kvalifikovému personálu svěřit dokonce jednoroční mrňata. Rodiče si mohou v klidu vychutnat lyžování.

V údolí se nacházejí perfektně udržované lyžařské běžecké stezky (70 km) a romantické zimní turistické cesty (113 km).

70 originálních horských chat s tyrolskými specialitami

Kromě precizně upravených tras nabízí SkiWelt bezpočet malých příjemných zastavení. Mýlí se ten, kdo dovolenou na horách spojuje jen s vytrvalostním lítáním nahoru dolů až k padnutí. Pobyt „po tyrolsku“ vás naučí skutečnému užívání si volných dnů. Koncepce dobrého žití se tady propaguje na každém kroku. Zdejších sedmdesát restaurací a občerstvení jednoduše nejde ignorovat. Tyroláci jsou přesvědčeni, že dobré jídlo a pití s posezením na horském sluníčku je součástí dobrého lyžování.

Podávají se tradiční tyrolské speciality slané i sladké. Kaiserchmarren (císařský mls – obdoba českého trhance) samozřejmě nemůže chybět. Vždyť Wilder Kaiser (Divoký Císař) se svými rozeklanými štíty, podle nějž je tento „lyžařský svět“ pojmenovaný, tu je všudypřítomný.

První přenosný skipas – skvělá nabídka pro perfektní rodinnou dovolenou!

Rodinný skipas potěší váš rodinný rozpočet: oba rodiče dětí do tří let mohou střídavě používat jeden skipas a u hlídaní se tak vystřídat

Další informace na: www.skiwelt.at

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*