In-line bruslení, Malý dobrodruh
Příměstské sportovní kempy na Harfě.Foto: www.monkeysgym.cz

Příměstské kempy se staly pro mnoho rodičů doslova spásou. Málokterá maminka či tatínek mají dva měsíce dovolené, proto uvítají, když je o děti dobře postaráno a ještě se něčemu přiučí. Skvělou variantu představují sportovně zaměřené kempy, kde se děti rozhýbou a vybijí přebytečnou energii. Jak ale poznat ten správný? 

Během školního roku stráví děti mnoho hodin sezením ve škole a pak ještě doma nad učením a u počítače. Letní prázdniny jsou proto vhodnou dobou, kdy je možné nedostatek pohybu přirozeně kompenzovat. Dnešní mladé rodiny jsou zvyklé vyrážet společně za sportovními aktivitami. V zimě se jezdí na lyže, v létě hraje prim cyklistika, turistika a vodáctví. Bohužel však jen málo rodičů může věnovat společné dovolené víc než 3 týdny. Zbytek prázdnin je pak třeba pokrýt, aby děti nezůstaly samy, nenudily se nebo nevymýšlely lotroviny…

Sport děti láká

Výborným řešením pro děti, které mají energie nazbyt, anebo naopak potřebují rozhýbat tělo strnulé sezením u počítače, jsou příměstské sportovní kempy. Děti tak můžou objevit disciplíny, které ještě neměly možnost vyzkoušet, i poznat nové kamarády.

„Mezi nejoblíbenější sporty patří beachvolejbal, in line bruslení, cyklistika, tenis, atletika, badminton, florbal a stolní tenis. Děvčata si ráda vyzkoušejí základy sportovní gymnastiky nebo lekci aerobiku, chlapce baví judo nebo bojové sporty, při nichž musejí kromě síly prokázat i obratnost a postřeh,“ říká Kristýna Přibylová z portálu www.monkeysgym.cz, která má s pořádáním sportovních kempů mnohaleté zkušenosti a sama je maminkou tří malých dětí.

Kristýna Přibylová, Malý dobrodruh
Kristýna Přibylová. Foto: www.monkeysgym.cz

Pečlivě vybírejte

Abyste však děti svěřili skutečně do dobrých rukou a mohli se v klidu věnovat své práci, nejprve si zjistěte pár důležitých věcí. Především, jaké má organizátor sportovního kempu zkušenosti s pořádáním podobných aktivit. Pokud je nerealizuje pravidelně několikátou sezonu nebo se sportování s dětmi nevěnuje během roku, nejspíš nebude mít dostatek zkušeností.  Pro dobrou výuku je také nutné kvalitní sportovní vybavení v perfektním technickém stavu. Pokud organizátor nic takového nemá, je otázkou, jak kvalitní pak budou samotné kurzy. Důležité je i potřebné zázemí. Jinak se může stát, že vaše dítko, natěšené na olympiádu v přírodě, stráví při špatném počasí odpoledne pod střechou místní restaurace.

Kvalitní servis a solidní přístup

„Než dítě svěříte organizátorům, neváhejte prověřit si odbornost lektorů, zeptejte se jich na metodiku, abyste měli jistotu, že se vaše dítko bude nejen bavit, ale také se něčemu naučí,“ doporučuje Kristýna Přibylová z Monkey’s Gym a připomíná důležitou věc. „Vždy se ptejte na znalost první pomoci. Nikdo nechce malovat čerty na zeď, ale musíte mít jistotu, že lektoři budou vědět, jak případnou situaci řešit.“

Zajímejte se i o to, jak je postaráno o stravování a pitný režim, co dostane vaše dítě ke svačině apod. I zde platí přímá úměrnost – kvalitní servis s sebou nese i kvalitní stravu.

V neposlední řadě myslete i na storno a náhrady. Zákon schválnosti bohužel funguje a děti často jako naschvál onemocní, když si něco naplánujete. Abyste nepřišli o celou vynaloženou částku, měly by být storno podmínky nastavené tak, abyste měli možnost si za uhrazené peníze alespoň vybrat náhradní termín nebo aktivitu. Solidní organizátoři to tak dělají.

Zdroj informací:  www.monkeysgym.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*