Sada razítek Aladine, Malý dobrodruh
Sada razítek „Party pro holky“. Foto: www.aladine.cz

Pokud chystáte doma holčičí party – anebo prostě jen chcete zabavit děti za deštivého dne nebo o prázdninách – tento tip na vyrábění vás nadchne. „Děti si samy vyrobí pomocí speciálních razítek tričko, obrázky si vybarví, spoustu toho mohou dopsat a dozdobit, a především si tak hravě potrénují své motorické dovednosti a povolí uzdu své fantazii,“ říká textilní výtvarnice Irena Slavíková z portálu Aladine.cz, kde najdete spoustu tipů na zajímavé a zábavné tvoření.

Budeme potřebovat:

Sadu razítek „Party pro holky“ (již obsahuje černý textilní razítkovací polštářek i textilní barevné fixy)

textilní razítkovací polštářky (podušky) několika barev (v našem případě zelený, fialový, vínový a červený)

razítkovací polštářek na papír jakékoli barvy (v našem případě černý)

nůžky, fix (tužka), tvrdší papír A4

bavlněné tričko patřičné velikosti

Postup:

  1. Vymyslíme si z razítek hlavní motiv, zkoušíme si jejich různá seskupení. Vítězný motiv si otiskneme na tvrdší papír pomocí razítkovací podušky na papír.
  2. Červeným fixem (můžete tužkou… čímkoli) uděláme kousek od obrázku obrys celého motivu. Podle tohoto obrysu vystřihneme nůžkami obrázek. Ten nám dále poslouží jako „domácí šablona“.
  3. Hlavní motiv poté natiskneme i na samotné tričko. Ale pozor, nezapomeneme si vyměnit podušky – na triko tiskneme TEXTILNÍ razítkovací poduškou. Tato poduška je součástí všech textilních razítkovacích sad, tedy i naší sady „Party pro holky“. Pro každou barevnou podušku vybereme 1-2 razítka, která tiskneme jen tou jednou vybranou barvou. Nemícháme je mezi sebou, abychom si jednotlivé podušky od sebe neumazali.

    Tričko Aladine, Malý dobrodruh
    Originální tričko na párty vyrobíme pomocí sady razítek „Party pro holky“. Foto: www.aladine.cz

Tajný tip: „Pokud bude s razítky pracovat víc dětí, dejte každou podušku a vybraná razítka na oddělené tácky nebo talířky. A domluvte se, která razítka půjdou do jaké barvy,“ radí Irena Slavíková.

  1. Obrázek na tričku překryjeme naší papírovou „domácí šablonou“ a střídavě kolem ní a přes ni tiskneme jednotlivé různě barevné motivy – razítka.
  2. Nakonec „domácí šablonu“ z trička sundáme. Díky ní jsme nepřetiskli hlavní motiv pudlíka na motorce. Ten zůstal krásně vidět.
  3. Na závěr vymalujeme hlavní motiv přiloženými barevnými fixami.
  4. Můžeme doplnit texty dle dané situace (hrubky s nadhledem odpustíme -:), dle akce, pro kterou bylo tričko vytvořeno, a také dozdobit vlastnoručními kresbičkami…
  5. „Když je celý výtvor hotový, zažehlíme jej přes pečicí papír – pak lze triko prát zhruba na 40 °C. Ovšem ideální je nosit nové triko hezky i několik dnů a nechat barvy takzvaně zestárnout,“ uzavírá Irena Slavíková.

Máme hotovo a holčičí party může začít!

Zdroj informací: Aladine.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*