Doba táborů a dovolených v přírodě se blíží. Poradíme vám, čím vybavit dítě, aby si z prázdnin odneslo jen příjemné zážitky. Vybrali jsme z populárních rostoucích spacáků, dětských karimatek, batohů i outdoorového oblečení do každého počasí to nejlepší!

Vybavení na tábor, Malý dobrodruh
Vybavte své děti na prázdniny. Foto: www.reima.com

Začneme batohem, do kterého si dítě naskládá všechny potřebné věci. Při jeho výběru je důležité zohlednit věk a váhu dítěte. „Pokud se jedná dejme tomu o osmiletou holčičku, nedoporučoval bych batoh větší než čtyřicet litrů, a i tak je rozhodně nutné, aby si ho před koupí vyzkoušela pořádně naložený na zádech. Na Výstavě stanů ho tak můžete navíc jednoduše nabalit všemi potřebnými věcmi, jako jsou spacák, karimatka, nádobí, oblečení nebo boty, a dítě tak bude přesně vědět, co ho čeká,“ říká Jaroslav Skalka z Výstavy stanů a vybavení do přírody, která se koná od 28. 5. do 14. 8. v pražských Letňanech, a kde najdete největší výběr turistického zboží na českém trhu. Z vlastní zkušenosti doporučuje:

1. Dětský batoh Boll Ranger 38-52 l má nastavitelný, komfortní a dobře ventilovaný zádový systém B2, který sedne dětským zádům jako ulitý. Díky tomu je možné batoh efektivně nastavit na jakákoliv záda dítěte nad 135 cm výšky. Má dvě komory a dva vstupy, přední kapsu na zip a boční elastické síťované kapsy, a díky pláštěnce nezaskočí vaši ratolest ani náhlá průtrž mračen. Koupíte ho na Výstavě stanů a vybavení do přírody za 2 571 Kč.

2. Dětský rostoucí spacák Outwell Convertible Junior lze jednoduše zvětšovat pomocí zipu. Má kapuci pro více tepla v oblasti hlavy a krku a dá se kompletně rozepnout. Koupíte ho na Výstavě stanů a vybavení do přírody za 1 484 Kč.

Karimatka
Netopýří karimatka Outwell Batboy. Foto: www.4camping.cz

3. Dětská samonafukovací netopýří karimatka Outwell Batboy s motivem netopýra je vhodná pro všechny malé dobrodruhy. Je lehká, z pevného polyesteru a snadno sbalitelná do přenosné tašky s kompresními popruhy pro snížení rozměrů sbalené karimatky. Prodává www.4camping.cz za 1 079 Kč.

4. Dětský polštářek Outwell Batboy zpříjemní dětem cestování i spaní ve spacáku. Je malý, lehký, na dotyk jako bavlna. Maminky zejména ocení pratelný obal na polštářek. Koupíte ho na Výstavě stanů a vybavení do přírody za 350 Kč.

5. Křesílko pro malé dobrodruhy Vango Little Venice má ocelovou konstrukci, je pevné a lehce se složí. Navíc je v trendy barvách a vzorech. Koupíte ho na Výstavě stanů a vybavení do přírody za 448 Kč.

Bunda, Malý dobrodruh
Nepromokavá bunda Reima Sweeten. Foto: www.reima.com

6. Membránová bunda Reima Sweeten v dívčím i chlapeckém provedení má odnímatelnou kapuci, dvě kapsy, stahování všech lemů a reflexní prvky. Samozřejmostí je vysoká hodnota voděodolnosti a zároveň prodyšnosti, takže řádění v deštivém počasí nic nebrání. Koupíte na www.skibi.cz za 2 999 Kč.

7. Kalhoty do deště Reima Lammikko se zvýšeným pasem a nastavitelnými šlemi jsou tou správnou volbou do deštivého dne. Kalhoty lze v pase stahovat pomocí patentek a mají praktická odnímatelná poutka pod boty. Prodává www.skibi.cz za 799 Kč.

8. Dětské holínky Reima Naba s bavlněnou podšívkou, které prostě milují bláto, špínu a hlínu. Holínky mají vysoce odolnou podrážku, která zdolá jakýkoliv terén, a vyjímatelnou stélku s označením Happy Fit pro snazší výběr správné velikosti. Koupíte na www.skibi.cz za 940 Kč.

9. Tričko Reima Crete a šortky Reima Sicily jsou zhotoveny z rychleschnoucího materiálu s UV ochranným faktorem 50+. Jsou dlouhé až ke kolenům a v pase mají pružné stahování. Obojí koupíte na www.skibi.cz za 949 Kč a 454 Kč.

10. Nestárnoucí dvoudílný nerezový ešus Yate je nyní v nerezovém provedení. Balení obsahuje misku 1,25 l a víko 0,3 l. Prodává 4camping.cz za 288 Kč.

Kde se vybavit na tábor i dovolenou: Na Výstavě stanů a vybavení do přírody v pražských Letňanech najdete největší výběr turistického zboží na českém trhu, nejen stanů, spacáků, karimatek a kempingového nábytku, ale i batohů, oblečení, obuvi a nejrůznějších doplňků, jako jsou vařiče, nádobí, grily, nafukovací čluny, baterky, čelovky, nože a další vybavení, a outdoorové vychytávky. Bude tady stát na 320 stanů i oblíbené spacákové ležení, kde si budete moc vyzkoušet stovky spacáků a karimatek na nejrůznějších površích. Za neuvěřitelné téměř tři měsíce (28. 5. – 14. 8. 2016) se tady na ploše 10 500 m² (!) představí více než 140 outdoorových značek. Vše si můžete vyzkoušet, poradit se s odborníky, děti si zařádí v dětském koutku a navíc můžete soutěžit o hodnotné ceny. A pozor: vstup a parkování jsou zdarma! Více na www.vystavastanu.cz

Víne informací na  www.vystavastanu.czwww.skibi.cz, www.4camping.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*