Školáci a předškoláci dnes hůř ovládají správné držení tužky a pastelky. Nenatrénovali to dostatečně i proto, že mnohem více času tráví u tabletů či mobilů. Jejich grafomotoriku zlepší razítka, se kterými si navíc užijí spoustu legrace!

Razítkování Aladine, Malý dobrodruh
Razítkování rozvíjí kreativitu dětí. Foto: www.aladine.cz

„Při tvoření pomocí razítek rozvíjíme představivost, logické myšlení, komunikační dovednosti, přesnost i smysl pro humor. Vybarvováním pak děti nenápadně motivujeme, aby braly do ruky pastelky a štětce, a trénovaly jejich ovládání. Razítka jsou tak jednou z možností, jak hravou cestou přispět k tomu, aby se dětem zdokonalila jemná motorika, ale i vyjadřovací schopnosti, aby byly zkrátka ještě šikovnější,“ říká Martina Linková z portálu Aladine.cz, který je zaměřený na rozvíjení tvůrčích schopností dětí i dospělých.

Razítka Aladine
StampoKids Littlest Pet Shop. Foto: www.aladine.cz

Zvířátkový příběh dětem rozehrají tematická dřevěná tiskátka StampoKids Littlest Pet Shop. Dětem se hezky drží, dají se rozmístit po klasické A4 a krásně dotvořit. Razítka mají hlubokou texturu, takže je můžete vyzkoušet také do samotvrdnoucí hmoty nebo modelíny. Balení obsahuje 15 razítek a černý polštářek napuštěný razítkovací barvou. Rozměry razítek: 2 x 2 cm. Koupíte na www.aladine.cz za 290 Kč.

Abeceda Stampo Minos
Abeceda StampoMinos. Foto: www.aladine.cz

 

Abeceda se promění v zábavu s razítky StampoMinos. Souprava obsahuje 26 razítek Aladine, která dětem pomůžou si zábavnou formou procvičovat abecedu. Velká písmenka se dají hezky uchopit a po natiskání pohodlně vymalovat. Vytvořila je česká výtvarnice Irena Slavíková. Koupíte je za 320 Kč na www.aladine.cz

Razítka Aladine
Lesní zvířátka StampoMinos. Foto: www.aladine.cz

 

Lesní zvířátka StampoMinos vytvořila českým dětem na míru výtvarnice Irena Slavíková. Sada obsahuje 28 ks razítek na pěnové hmotě, obrázky zvířátek, jejich mláďátek, stopy i potravu, kterou se živí. Koupíte je na www.aladine.cz za 320 Kč.

 

 

AladinE se snaží rozvíjet kreativitu a tvořivost dětí i dospělých prostřednictvím workshopů i kreativních pomůcek, zejména nejrůznějších razítek. Více na www.aladine.cz

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*