Nejvíce tepla uniká z těla hlavou. To dobře vědí seveřané, kteří v zimě neudělají bez pořádné čepice ani krok. Oproti nim máme k pokrývkám hlavy trochu vlažný vztah, ale u dětí bychom neměli zásadu „hlavy v teple“ podceňovat. Teplá čepice totiž zajistí, že jim nebude zima ani na ruce či nohy. 

Čelenka Reima Tails
Vyberte pro vaše dítě správnou čepici. Zaslouží si tu nejlepší! Foto: www.skibi.cz

„Pokud chodíme v zimě prostovlasí, nutíme organismus, aby vynakládal přednostně energii na ohřátí hlavy. Má totiž „naprogramováno“ snažit se ochránit mozek před prochladnutím. Jenže tahle vynaložená energie pak chybí periferním částem těla – rukám a nohám, které tak rychleji prochladnou,“ vysvětluje Kateřina Princová ze Ski a Bike Centra Radotín, jež je výhradním dovozcem dětského oblečení Reima v České republice. Právě tato finská značka, jejíž výrobky se umisťují na nejvyšších příčkách mezinárodních testů kvality, se stala synonymem dokonalého funkčního oblečení pro děti.

Kateřina Princová zároveň doporučuje pořídit dětem aspoň dvě čepice – jednu lehčí na přechodné jarní a podzimní období a druhou teplejší na zimu. „Vždy by ale měla být vyrobená z materiálu, který je dětem příjemný a hlavně funkční, aby neprofoukla a neprovlhla. Právě takové, drsným severským klimatem prověřené, jsou čepice a čelenky finské značky Reima, v nichž se využívá větru a vodě odolná a zároveň prodyšná membrána Reimatec, která dokáže dokonale ochránit hlavu a především choulostivé dětské uši.

S copánky a bambulkou

Dívčí vlněná čepice Reima Piilossa má ozdobné copánky a příjemnou bavlněnou podšívku. Díky membráně všité v oblasti uší chrání před profouknutím. Dobrý nápad je reflexní prvek v podobě písmene R na přední straně. Koupíte na Ski a Bike Centrum Radotín za 980 Kč.

Čepice, která nenudí

Dětská oboustranná čepice Reima Frappe je vyrobena z lehké a příjemné rychleschnoucí pleteniny, která dobře odvádí pot. Navíc má ochranu před UV zářením 40+. Čepička má vždy jednu stranu jednobarevnou a druhou vesele pruhovanou. Prodává Skibi Kids za 549 Kč.

S koženým štítkem

Dětská vlněná čepice Reima Loitsu s bavlněnou podšívkou a koženým štítkem s logem Reima na čele je k dostání v barevném provedení pro holky i kluky. Všitá membrána perfektně chrání uši proti profouknutí. Prodává www.skibi.cz za 840 Kč.

Trendy čelenka

Všem holkám a klukům, kteří chtějí být „in“, je určena čelenka Reima Tails v barevném provedení a několika velikostech. V oblasti uší má všitou ochrannou membránu, podšívka je ze směsi elastanu a bavlny. Zdobným prvkem je stříbrný reflexní štítek s logem Reima na přední straně. Koupíte na www.skibi.cz za 480 Kč.

Chytrý nákrčník 

Fleecový nákrčník Reima Dollart z materiálu Polar fleece má chytré zapínání na suchý zip v zadní části. Díky němu se velmi snadno obléká i svléká. Nákrčník se vyrábí v mnoha barevných variantách. Prodává Skibi Kids za 399 Kč.

Dokonalá miminkovská kukla

Kukla z ovčí vlny Reima Littlest  (vel. 36/38 až 44/46) se pohodlně obléká díky zapínání na suchý zip v přední části. Má měkkou bavlněnou podšívku bez vnitřních nebo vnějších švů na zadní straně, aby nedocházelo k otlakům hlavičky. Střih dokonale kopíruje tvar obličeje a chrání tak čelo více než střihy běžných čepic. Koupíte na www.skibi.cz za 1 120 Kč.

Tip: Jak vybrat správnou velikost čepice?

Velikost na čepici se uvádí jako obvod hlavy dítěte. Snadno jej změříte pomocí krejčovského metru, který obtočíte okolo hlavy zhruba ve výšce 2 cm nad obočím dítěte. Nesmí však jít přes uši. Velikosti 46 odpovídá věk 0-1 rok, 48 (1-2), 50 (3-4), 52 (5-6), 54 (6-7), 56 (7-12).

Ski a Bike Centrum Radotín je specializovaná prodejna pro lyžování a cyklistiku, založená v roce 1988. Nabízí prémiové značky sportovního vybavení a oblečení. Provozuje také špičkový lyžařský a cyklistický servis, test centrum a půjčovnu lyžařského náčiní. Je výhradním dovozcem dětského oblečení Reima v České republice a pořadatelem mnoha sportovních akcí.

Více na www.skiservis.cz

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*