Konečně můžeme rozehrát strašidelné příběhy! Halloween je úžasnou příležitostí pustit se do velkého vyrábění. A koho by nebavilo se trošičku bát?

Halloween
Halloween je úžasnou příležitostí pustit se do velkého vyrábění. Foto: www.aladine.cz

Halloween je dávný pohanský svátek, který se slaví 31. října (tedy den před naším svátkem Všech svatých, neboli Dušičkami). Dnes se slaví po celém světě a patří k němu to, že se děti oblékají do strašidelných kostýmů, obcházejí domy s říkankou Trick or treat (Koledu, nebo vám něco provedu) a prosí o sladkosti. Všude uvidíte různé ozdoby čarodějnic, duchů, kostlivců, koček, zkrátka nejrůznějších strašidel – nejčastěji v černých a oranžových barvách.

Halloween
Halloween je skvělá příležitost pro celou rodinu trochu se vyřádit. Foto: www.aladine.cz

„Dnes i cesty u našich domů lemují vyřezávané dýně s planoucími svíčkami. Málokdo ale ví, že jejich původním posláním bylo, aby zemřelí našli cestu domů. Takže je to tak trochu i náš zvyk… V moderní době je to ale především skvělá příležitost, jak odložit tablety a jiné obrazovky a trochu se jako rodina společně užít a vyřádit. Je to navíc krásná příležitost k vyrábění – můžeme nachystat party, vymyslet příběhy, pozvat kamarády, připravit pozvánky i ozdobit stůl a pohoštění,“ říká Martina Linková z kreativního portálu www.aladine.cz, která pořádá po celé České a Slovenské republice kreativní workshopy pro děti i dospělé.

A čím se na to velké vyrábění vybavit? Velice populární jsou v poslední době příběhová razítka, která umí vyprávět desítky strašidelných i legračních příběhů. Halloween totiž může být i o trochu přihlouplých strašidlech… „Obtisky se dají vybarvit, vystřihnout, můžete jimi vyzdobit halloweenskou party. A taky si můžete vytvořit pozvánky, jmenovky, dekorace, strašidelné deníky nebo trička. A pozor: razítka navíc využijete znovu na jaře, na slet čarodějnic,“ dodává Martina Linková.
Razítka na Halloween i čarodějnice:

StampoKids čarodějnice
StampoKids čarodějnice. Foto: www.aladine.cz

Strašidelné příběhy StampoMinos jsou gumová razítka na pěnové hmotě. Velké obrázky se dají kombinovat pokaždé jinak a vždy budou dávat smysl! Dají se barvit, vystřihnout a použitím textilní barvy natiskat na trička, batůžky nebo pytlíky! Anebo taky třeba do slaného těsta, samotvrdnoucí hmoty, fima či keramiky. Koupíte je na www.aladine.cz za 320 Kč.

StampoKids čarodějky jsou malá dřevěná razítka s roztomilými haloweenskými zlobivými motivy – no prostě, čarodějky od výmyslu světa! Sada obsahuje 15 razítek a inkoustový polštářek. Koupíte je na www.aladine.cz za 290 Kč.

Stampo Halloween jsou jednoduchá gumová razítka rovnou i s inkousty v divokých čarodějnických barvách. Tato sada je navíc vhodná i pro začátečníky a malé děti. Koupíte ji na www.aladine.cz za 199 Kč.

 

AladinE se snaží rozvíjet kreativitu a tvořivost dětí i dospělých prostřednictvím svých workshopů i pomocí kvalitních kreativních pomůcek, zejména nejrůznějších razítek určených k potiskům na papír a textil. Díky nim můžou děti i dospělí aktivně naplnit volný čas, rozvíjet svoji fantazii a vyrobit si vlastnoruční a originální obrázky, oblečení nebo doplňky do interiéru. Více na www.aladine.cz

Více zajímavých tipů na vyrábění najdete na www.blog.aladine.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*