Inspirace pro rok 2017: Co podniknout s dětmi v Chorvatsku?

Plánujete dovolenou s dětmi a vaše volba padla na Chorvatsko? Paráda! Pak určitě preferujete písčité pláže a bohatý podmořský život. Co když se ale začnou dítka během dovolené nudit? Máme pro vás rovnou několik lokalit a atrakcí, které jsou pro ně doslova jako stvořené. Ale nezoufejte, ani vy se neunudíte k smrti, v následujících tipech si přijdou na své malí i velcí, tlustí i tencí, děti i dospěláci!

Aquapark Chorvatsko
V aquaparku Istralandia si zábavu užije celá rodina. Foto: www.ubytovanivchorvatsku.cz

Aquapark Istralandia: Zábava pro celou rodinu

A začneme pořádným adrenalinem! Namažte si pod koleny, upravte plavky a hurá na tobogán! Rovnou několik jich najdete ve vodním světě Istralandia u Novigradu, kde si můžete zaskotačit také na skluzavkách, hřištích nebo v bazénech. Součástí parku jsou bohaté animační programy pro celou rodinu. Chybět samozřejmě nesmí stánky s občerstvením, zmrzlinou i chlazenou limčou.

Obří akvária se zástupci vodní říše

Že se vám pod vodní hladinou nepodařilo zahlédnout žádnou zajímavou rybičku? Bílo oranžového Nema a modrou Dory ne a ne objevit? Pak se vydejte na prohlídku některého z obřích chorvatských akvárií! Najdete je například v letovisku Pula, Crikvenica, Vodice nebo Baška. To největší na vás ale čeká v městečku Vranjic u Splitu.

Lunapark na Krku s hromadou kolotočů

Měli jste málo tobogánů? Skvěle! Vydejte se do lunaparku na ostrově Krk a zažijte netradiční adrenalinovou jízdu na některém z kolotočů a horských drah, kterých je zde nepočítaně. Lunapark najdete nedaleko kempu Zablaće a jeho součástí je i vlaková mini-okružní trať, díky níž si můžete projet malebnou zátoku Baška a pokochat se krásnými výhledy. Nezapomeňte v lunaparku ochutnat místní zmrzlinu, která údajně patří k těm nejlepším na ostrově!

Dino park: Zábava jako z Jurského parku

Dinopark Chorvatsko
Dino park v Omiši. Foto: www.ubytovanivchorvatsku.cz

Patří váš malý raubíř mezi skalní fanoušky Jurského parku? Pak ho vezměte do Dino parku v Omiši! Jeho rozloha činí více, než 7000 metrů čtverečných a najdete zde obří pohyblivé modely dinosaurů v životní velikosti, několik klouzaček i obří houpačku ve tvaru pirátské lodi. Samozřejmostí je tematické občerstvení, ale i obří Dino kino.

Jeep Safari ocení zejména tatínci

Maminky, ať se pro jistotu vybaví sáčky pro případ nevolnosti a odvahou! Jak už samotný název této atrakce napovídá, jedná se o další z nezapomenutelných adrenalinových zážitků, z nichž budou nadšení malí i dospělí! Safari naleznete v horách Velebit poblíž letoviska Starigrad Paklenica a během adrenalinové jízdy projedete zhruba 65 kilometrů, na kterých vás čeká převýšení dosahující téměř 970 metrů. Jízda trvá okolo pěti až šesti hodin a je vhodná pro dítka od šesti let.

ZOO Osijek: Největší zoologická zahrada v Chorvatsku

Že vás v ZOO nemůže nic překvapit? Ale jděte! Pokud zavítáte do Zoo Osijek, nebudete vědět, kam dřív koukat! Největší zoologická zahrada na celém území Chorvatska se může pochlubit několika stovkami zvířat, ale i mořským akváriem s roztodivnými živočichy podvodní říše. Zoo je ovšem raritou ještě z jednoho prostého důvodu – snaží se totiž zvířatům zajistit co nejpřirozenější, ale zároveň nejpříjemnější prostředí pro život.

Glavani Park: Lanové centrum i zvířecí park

Začali jsme adrenalinem a adrenalinem také skončíme. Pokud ho ještě nemáte dost, zakončete vaši cestu v Glavani Parku, kde na vás čeká lanové centrum i zvířecí osada se spoustou atrakcí. Protože může být zábava na lanech poněkud náročná, doporučujeme park navštěvovat spíše s většími dítky a jejich doprovodem. Park najdete mezi městy Vodnjan a Barban a dostanete se k němu pohodlně i z oblíbeného letoviska Pula.

Více na www.ubytovanivchorvatsku.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*