Od dětství ji fascinovala příroda, sbírala bylinky, studovala medicínu a ekonomii, vedla mateřské centrum, s kolegyněmi zrekonstruovala park, podílela se na pořádání mezinárodních sportovních soutěží. Jejím snem vždy bylo vrátit sebe i druhé co nejvíce k přirozenosti, přírodě, kreativitě a hře. A podařilo se jí to. Dnes pořádá kreativní worskhopy po celé České republice i Slovensku, zastupuje u nás francouzskou značku razítek Aladine a sama se podílí na jejich vytváření.

Martina Linková s dětmi
Martina Linková s dětmi. Foto: www.aladine.cz

4:00 Vstávám brzy, udělám si kávu a čaj, morčátku Jůlince dám její granule a hrst čerstvého ovoce. Dám si pěkně horkou sprchu, která mě nakopne na celý den.

4:20 Zapínám počítač, rychle procházím maily a věnuji se hlavně koncepčním věcem, které potřebují klid. Žádné telefonáty, v domě panuje ten krásný klid, kdy nikdo nepřijde

6:30 Budím děti – první kolo

6:45 Budím znovu děti, chystám krabičkovou snídani do auta plnou barev a chutí, čajík s medem a odpolední svačinky.

7:30 Vyrážíme do školy, čeká nás téměř půl hodiny jízdy.

Dílny Aladine
V kreativních dílnách AladinE se nejčastěji vyrábějí originální trička. Foto: www.aladine.cz

8:30 Jsem v kanceláři – s kolegy procházíme, co nás ten den čeká, objednávky, speciality a školení pro velkoobchodní zákazníky, přípravy veletrhů, výstav, pravidelných worshopů. Mluvíme o úpravách webu, aktualizacích. Řešíme s dodavatelem z Francie objednávky, ale i koncepční věci k novinkám. Koordinujeme testování novinek a hlavně komentáře našich výtvarníků. Připravujeme popisky na nálepky na výrobky, texty na web. Překládám francouzské návody pro zákazníky, koordinuji jejich vyvěšení na web i blog. S kolegyněmi výtvarnicemi pak telefonicky připravujeme obsah kreativních kurzů. Často do toho volají odběratelé, přicházejí zákazníci z ulice, potřebují poradit, vysvětlit, co se k čemu používá, nebo jen tak prohodit pár slov o tom, co právě tvoří. S kolegy se často smějeme, že v naší kanceláři čas plyne snad rychleji, než tam venku. Vždy někdo hlídá čas na oběd, abychom si opravdu nařídili přestávku. Každý má něco z domu, procházky do restaurace si časově nemůžeme nějak dovolit.

14.40 Odjíždím pro děti. Končí v 15:00. Začíná kolotoč kroužků a koordinace rozvozu. Mám děti dvě (Laura 12 a Isa 8), vůbec nevím, jak se odpolední aktivity řeší, pokud jsou děti třeba tři. Každý má něco jiného, začíná v jinou dobu a v jiné části Prahy… I je baví tvoření a vybraly si dvě výtvarky týdně s různými učiteli. Já několikrát do roka pomáhám ve škole s kreativním workshopy, vyrábíme kamarádům a babičkám přáníčka, pozvánky na narozeniny a ty u nás bývají vždy hodně kreativní. Taky se holky rády účastní příprav na veletrhy, kdy u nás vždy spí kolegyně a večer se vždy něco tvoří, dokončují se projekty, to jsou takové naše domácí workshopy… Děti mi navíc rády testují nové výrobky, kombinují razítka, tvoří a  pomáhají s výrobou vzorečků do našich obchodů…

Razítka Aladine
Martina Linková dnes žije ve světě razítek. Foto: www.aladine.cz

18:00 Zastavujeme na rychlý nákup. Někdy bohužel i na rychlé jídlo.

19:00 Jsme doma. Děti mají 30 min “rozchod” – já si konečně dám v klidu kávu, rychle probereme s manželem, co je potřeba si říct, nebo zkoordinovat a velmi rádi si uděláme naše kolečko” po zahradě. Je to takový náš čas pro sebe. Máme velkou zahradu, s různými ostrůvky květin, ale i zeleniny a ovoce. Rádi se díváme, co jak vyrostlo, co jak se zaplevelilo…, nebo se prostě jen tak spolu procházíme.

19:30 Pouštíme se do domácích úkolů. Zatím se nám povede je stihnout do hodinky, hodinky a půl.

20:30 Na chviličku si sedám k televizi, ale bývám tak unavená, že za hodinu musím vyrazit do postele.

21:30 Ukládám děti – někdy si prohlížíme fotky, když mám zbytky energie čtu dětem pohádky já, jindy čtou děti, ale to usínám při první kapitole.

Více informací o kreativních workshopech na www.aladine.cz

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*