Chcete nadchnout děti pro zimní sporty a nevíte jak na to, abyste je spíš neodradili? Zvolte jedno z rodinných středisek v Rakousku. Těch menších klidných je tu hodně a mají roztomilé dětské lyžařské cvičné areály, kde se děti určitě nebudou nudit. Navíc tu najdete hotely, které vaše ratolesti dokážou zpacifikovat tak dokonale, že ani nevíte, že je s sebou máte.  

Středisko Katschberg
Středisko Katschberg má skvělý dětský areál. Foto: Tourismusregion Katschberg Rennweg

Rakouské Alpy jsou jako stvořené pro rodinné dovolené: pohádková horská příroda, vzorně upravované široké sjezdovky, spousta zábavy a kvalitní wellness.

Ski)Hit Osttirol – velkorysá nabídka a dokonalé pohodlí

Jeden z méně známých lyžařských regionů na jižní straně alpského hřebene slibuje nejvíce slunečních dnů v Rakousku. Nachází se jižně od Vysokých Taur mezi Großglocknerem a Großvenedigerem a přitahuje nejen díky své grandiózní poloze s více než 200 třítisícovkami, ale i stále zajímavější lyžařské nabídce víc a víc hostů.  Přitom si zde každé středisko zcela vědomě zachovalo svůj individuální charakter. Skipass Ski)Hit Osttirol, který platí v osmi lyžařských areálech Východního Tyrolska, nadchne především rodiny s dětmi, které tu do šesti let lyžují zdarma. Děti do 18 let mají poloviční slevu. K dispozici je tu celkem 398 kilometrů sjezdovek všech stupňů náročnosti. Nejatraktivnější střediska jsou bezpochyby Großglockner Resort Kals-Matrei a Hochpustertal u Sillianu na hranici s Itálií. Rovněž platí na Mölltalském ledovci v sousedním středisku Ankogel.

Tajný tip: Sporthotel Sillian s péčí o děti po celý den

Jen 170 metrů od lyžařského areálu v nadmořské výšce 1100 metrů se nachází  Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian. Skvělá poloha přímo u nástupu do lyžařského areálu a nepřehnané ceny za skvělé ubytování a služby byly důvodem skvělého hodnocení evropského turistického portálu HolidayCheck. V hotelu je i dětský klub Häppi Päpi, kde se o děti starají po celý den. Děti mají k dispozici i vlastní dětský bazén se skluzavkou a brouzdaliště.
Více na www.sporthotel-sillian.at

detsky-klub-pustertal
Rakouské Alpy jsou jako stvořené pro rodinné dovolené. Foto: Tourismusregion Katschberg Rennweg

Na sjezdovce ve dne v noci – Gradonna Mountain Resort

Přímo na sjezdovce lyžařského areálu Großglockner Kals-Matrei byl vybudován velkolepý Gradonna Mountain Resort. Hosté se mohou ubytovat ve čtyhvězdičkovém hotelu s wellness areálem na ploše 3.000 metrů čtverečních nebo v jedné ze 42 horských chat se soukromými lázněmi. O program pro děti se stará dětský klub.
Více na www.gradonna.at

Katschberg – vše blízko a skvělý dětský areál

Katschberg najdete v nejjižnějším cípu Salcburska v sympatickém středisku Katschbergerhöhe v nadmořské výšce 1640 metrů. Už tato skutečnost je pozitivní, protože signalizuje záruku sněhu i pozdě na jaře. Ve středisku je infrastruktura vybudována s ohledem na potřeby dětí a dětská lyžařská hřiště najdete, kam se podíváte. Co je nezvyklé, ale velmi příjemné, je jeho kompaktnost. Z jednoho konce na druhý dojdete pěšky za deset minut a z žádného hotelu to není více než 50 metrů k místu, kde si lze nazout lyže.

„Poslední roky se soustřeďujeme soustředíme se na rodiny s dětmi, připravujeme pro ně speciální programy a nabídky,“ říká Stefan Brandlehner, ředitel místního turistického svazu. „Children-friendly“ jsou sjezdovky i lyžařské školy (v některých se najdou česky nebo slovensky hovořící instruktoři), pro malé lyžaře jsou tu speciální vleky a zahřívací pavilony.

katschberg-detsky-hotel
Dětský hotel je místo, kde je vše uzpůsobeno potřebám dětí. Foto: Tourismusregion Katschberg Rennweg

Tajný tip: Rodinný zážitkový hotel Hinteregger

„Šťastné děti, odpočinutí rodiče“ – to je motto Rodinného zážitkového hotelu Hinteregger, jednoho ze tří, které v Katschbergu patří manželům Wolfgangovi a Isolde Hintereggerovým. „Zásadní výhoda Katschbergu je, že na lyže se dá vyjet rovnou z hotelu a můžete se s unavenými dětmi kdykoli během dne vrátit,“ říká Wolfgang Hinteregger. V šesti hernách se jim věnují zkušené vychovatelky, starší zde mají kulečník, stolní tenis nebo diskotéku i dětské kino. „Vybaveni jsme ale také pro miminka a batolata, rodiče mohou nechat doma spoustu věcí, které s sebou jinak pro nejmenší vozí. Děti se po lyžování mohou vyřádit v bazénu a na skluzavkách zdejšího wellness areálu nebo učit se vařit v kuchařském kurzu.“
Více na www.familienhotel-hinteregger.at

V Söldenu do Ötzi klubu

Kdo nedá dopustit na jedno z nejznámějších evropských zimních středisek Sölden, najde skvělé rodinné zázemí v hotelu Das Central. Zde jsou na malé dobrodruhy ve vlastním dětském klubu Ötzi-Club obzvlášť dobře připraveni.
Více na www.central-soelden.com

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*