I při lyžování, sáňkování a válení se ve sněhu můžou děti zůstat v suchu a teple, pokud je správně oblékneme. Tyto požadavky dokonale splňuje outdoorové zimní oblečení, které připomíná zmenšené kopie toho našeho. Má i stejné vlastnosti a vyrábí se ve velikostech pro batolata i pro teenagery. Přinášíme ochutnávku těch nejlepších kousků!

Správné vrstvení oblečení je velmi důležité
Správné vrstvení oblečení je velmi důležité. Foto: www.skibi.cz

Zimní sportování a hry na sněhu vyžadují oblečení, které neomezuje v pohybu, je přiměřeně teplé, prodyšné a především dokáže odolávat vlhku. „Toho nejlépe docílíte kvalitními materiály a správným vrstvením oblečení, které dítě může postupně odkládat nebo oblékat. První vrstvou by mělo být kvalitní termoprádlo, jež dobře odvádí pot. Druhou mikina z tenčího či silnějšího fleecu, která udrží tělesnou teplotu. Úkolem třetí vrstvy je ochránit dítě před nepřízní počasí – větrem, sněhem a deštěm. To nejlépe splňují zimní bundy s membránou. Pod zateplené nepromokavé kalhoty pak patří spodky z funkčních materiálů. A znovu zažívají boom i praktické kombinézy, které jsou určené i starším dětem,“ radí Petra Tichá, odbornice na technické oblékání dětí z portálu www.skibi.cz

Kvalitní spodní prádlo je základ

Funkční tričko s dlouhým rukávem Reima Tiptoe a spodní kalhoty Reima Toimii jsou z rychleschnoucího a pohodlného materiálu Play Jersey, který velmi dobře odvádí vlhkost od těla. K dostání v několika barevných variantách pro chlapce i dívky na www.skibi.cz, každý díl za 840 Kč.

Funkční bunda 3 v 1

Zimní membránová bunda Reima Vaellus má vnitřní odnímatelnou fleecovou bundu z velmi teplého a hřejivého materiálu. Obě bundy se dají nosit samostatně, takže je dítě využije od jara do zimy. Prodyšná svrchní bunda je vyrobena ze zcela nepromokavého a větruodolného materiálu a má vodotěsně podlepené švy. Výhodou je odnímatelná kapuce, stahovatelné manžety a spodní lem i speciální zip proti zadrhávání. Koupíte na www.skibi.cz za 4 499 Kč.

Ideální kombinéza

Zimní sportování a hry na sněhu vyžadují oblečení, které neomezuje v pohybu, je přiměřeně teplé, prodyšné a především dokáže odolávat vlhku
Zimní sportování a hry na sněhu vyžadují oblečení, které neomezuje v pohybu, je přiměřeně teplé, prodyšné a především dokáže odolávat vlhku. Foto: www.skibi.cz

Membránový overal Reima Tweet s membránou Reimatec je vysoce voděodolný, přitom prodyšný i otěruvzdorný. Proto se hodí do jakéhokoli počasí a pro rozmanité aktivity. Navíc má všechny švy podlepené, odnímatelnou kapuci, lykrové manžety, nastavitelný sněhový pás a zakončení nohavic, kapsu na skipas a senzor ReimaGO. Výhodou jsou i vnitřní šle. Koupíte na www.skibi.cz za 6 399 Kč.

Správná bunda na lyžák

Stejné vlastnosti jako overal Reima Tweet má i bunda Reima Regor s membránou Reimatec. Parametry: voděodolnost 15 000 mm vodního sloupce, prodyšnost 5 000 g/m²/24 h a vysoká oděruodolnost 40 000 brusných cyklů ji řadí mezi jedničky na trhu. Výhodou jsou i další benefity – podlepené švy, odnímatelná kapuce, lykrové náplety, nastavitelný sněhový pás i spodní lem bundy. Třešničkou na dortu je pak nové provedení zipu, kapsa na brýle, vnitřní náprsní kapsa, kapsa na skipas a senzor ReimaGO. Koupíte na www.skibi.cz za 4 199 Kč (v sadě se senzorem ReimaGO za zvýhodněnou cenu).

Trendy kalhoty

Prodyšné a vodě odolné softshellové kalhoty Reima Idea mají užší střih slim cut s elastickým pasem, zapínáním na zip a dvěma kapsami. Vnitřní část softshellového materiálu je z teplého tenkého fleecu. K dostání ve více barevných variantách na www.skibi.cz za 1 699 Kč.

Na válení do sněhu

Nepromokavé zimní membránové kalhoty Reima Wingon jsou vysoce vodě odolné, prodyšné a hodně vydrží. Zesílený oděru odolný materiál je použitý nejen svrchu, ale i na vnitřní straně nohavic. Všechny švy jsou podlepené a díky unisex rovnému střihu se hodí pro dívky i pro chlapce. K dalším výhodám patří nastavitelný pas, poklopec, odepínací nastavitelné šle i dvě kapsy na zip. Koupíte na www.skibi.cz za 3 099 Kč.

Ponožky, které zahřejí

Barevné dětské ponožky z vlněného úpletu jsou vyrobeny z měkké směsi merino vlny a skvěle regulují tělesnou teplotu zvláště během chladných zimních dnů. Vlněný úplet je superprodyšný, rychle schne a zajistí tak venku dětem maximální pohodlí. Koupíte na www.skibi.cz za 449 Kč.

Super teplé boty

Velmi teplé zimní boty Reima Samoyed s membránou Reimatec jsou nepromokavé a zároveň prodyšné, s podlepenými švy a podrážkou v kombinaci pružného a lehkého Reima® EVA materiálu a TPR protiskluzové gumy. Svrchní materiál v kombinaci hovězího semiše, syntetického materiálu a textilu doplňuje velmi teplá vlněná podšívka. Dětem bude vyhovovat i pohodlné zapínání na suchý zip a rychlošněrování. Samozřejmostí je i vyjímatelná vnitřní stélka s označením Happy Fit pro snadné určení správné velikosti při výběru obuvi. Koupíte na www.skibi.cz za 2 499 Kč.

Ve správném oblečení si děti zimní radovánky opravdu užijí
Ve správném oblečení si děti zimní radovánky opravdu užijí. Foto: www.skibi.cz

Dokonalá čepice

Dětská vlněná čepice Reima Loitsu s bavlněnou podšívkou a koženým štítkem s logem Reima na čele je k dostání v barevném provedení pro holky i kluky. Všitá membrána perfektně chrání uši proti profouknutí. Prodává www.skibi.cz za 840 Kč.

Šikovný nákrčník

Fleecový nákrčník Reima Dollart z materiálu Polar fleece má praktické zapínání na suchý zip v zadní části. Díky němu se velmi snadno obléká i svléká. Nákrčník se vyrábí v mnoha barevných variantách. Prodává Skibi Kids za 399 Kč.

Sportovní „prsťáky“ 

Rukavice Reima Tartu zajišťují dětem tepelný komfort při jakémkoliv počasí díky membráně Reimatec a zateplení inovativním materiálem Primaloft. Mají nižší elastickou manžetu, zesílený odolný materiál na celé spodní straně a velkro pásek pro pohodlné stažení. Koupíte na Skibi Kids za 1 099 Kč.

Cool lyže

Dětské lyže Elan Pinball Team R QS nebo lyže Pinball Lil Spice QS s profilem rocker na špičce, lehkým kompozitovým jádrem a vyztuženým skelným vláknem mají atraktivní moderní design. Lyže nabízejí nízkou hmotnost, vysokou pružnost a malý rádius, takže jsou ideální pro výuku správné lyžařské techniky. Koupíte na www.lyze-radotin.cz za 3 818 Kč

Kvalitní lyžáky

Lyžařské boty Nordica GPX se čtyřmi přezkami s možností mikro nastavení a 25mm páskem na suchý zip v horní části komínu, který zlepšuje fixaci nohy. Flex index 55 umožní malým lyžařům dělat rychlé pokroky a přitom jim poskytne dostatek pohodlí na celodenní lyžování. Prodává www.lyze-radotin.cz za 4 250 Kč.

Maximálně bezpečná přilba

Dětská lyžařská přilba Slingshot na lyže je navržena s požadavkem na maximální bezpečnost a pohodlí vašich ratolestí, což zaručuje konstrukce In-mold nebo snadné doladění velikosti. Z mnoha barevných provedení si vyberou kluci i holky. Koupíte na www.skibi.cz za 1 499 Kč.

Brýle pro malé lyžaře

Dětské lyžařské brýle Giro Semi představují model přizpůsobený menšímu obličeji. Nabízejí široké zorné pole, ochranu proti zamlžení a dvě různá skla pro odlišné světelné podmínky. Koupíte na www.lyze-radotin.cz za 2 199 Kč.

Tip navíc:

Přenosný vysoušeč bot celoplošně vysouší za pomoci teplého vzduchu
Přenosný vysoušeč bot celoplošně vysouší za pomoci teplého vzduchu. Foto: www.skibi.cz

Přenosný vysoušeč a vyhřívač bot

Alpenheat Circulation je lehký, přenosný a cenově dostupný přístroj, který celoplošně vysouší za pomoci teplého vzduchu. Speciální konstrukce s přípojnou šňůrou a nosnými nožičkami umožňuje použití v každé botě a dovoluje vzduchu volně cirkulovat. Snadno s ním vysušíte i rukavice. Provedení pro zásuvku 230 V. Koupíte na www.lyze-radotin.cz za 760 Kč.

Více na www.skibi.cz a www.lyze-radotin.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*