Malý dobrodruh – Dovolená s dětmi

Jak vybrat oblečení pro děti

Softshell, windfleece, primaloft… Také si občas nejste jistí, jaké vlastnosti mají materiály, jejichž názvy čtete na visačkách dětských oděvů? Připravili jsme pro vás přehled těch nejpoužívanějších, díky nimž budou vaše děti i v zimě v teple a pohodě.

Dětské oblečení Reima
Na dětském oblečení hrají prim chytré materiály. Foto: www.skibi.cz

„V posledních letech se i na dětské oblečení velmi často používá softshell. Je to souhrnné označení pro vícevrstvé materiály, z nichž se šijí bundy, vesty nebo kalhoty, a od nichž se očekává, že zaručí dobrou odolnost oblečení proti větru, jeho alespoň částečnou nepromokavost, zároveň udrží teplo u těla a přitom zůstanou příjemně prodyšné,“ vysvětluje Kateřina Princová ze Ski a Bike Centra Radotín, které je výhradním dovozcem dětského oblečení Reima v České republice. Právě tato finská značka, jejíž výrobky se umisťují na nejvyšších příčkách mezinárodních testů kvality, se stala synonymem dokonalého funkčního oblečení pro děti.

Poručíme větru dešti

Zajímavým materiálem je i windfleece. Ten se nejlépe hodí jako finální druhá vrstva pro veškeré dětské aktivity v přírodě i ve městě. Pokud se ochladí, může plnit i funkci prostřední vrstvy, která tělo rychle zahřeje. Materiál tvoří tři na sobě nalaminované vrstvy: fleece + membrána + podšívka. Windfleece zajišťuje dokonalou odolnost vůči větru, dešti, sněhu… a zároveň je velmi prodyšný.

Lepší než peří

Skvělým izolantem je pak primaloft. Tento výjimečně hřejivý materiál bývá přirovnáván k peří, ovšem na rozdíl od něj neabsorbuje vodu. Proto se často využívá i jako izolační vrstva do spacáků. Díky inovativní technologii ultra tenkých vláken, která vytvářejí izolační vzduchové kapsy, využívá tělesné teplo. „Je to jeden z nejvýkonnějších tepelně izolačních materiálů pro outdoorové použití na současném trhu a zároveň perfektní řešení pro alergiky, kteří nemůžou používat péřové výplně,“ potvrzuje Kateřina Princová.

Pro vaši inspiraci…

Bunda do města i do přírody

Dětská softshellová bunda s membránou Reima Ajatus je k dostání v dívčí i chlapecké variantě. Příjemné a praktické je elastické zakončení odepínací kapuce, rukávů i spodního lemu. Bundičku zdobí dvě kapsy na zip s reflexními prvky. Díky elegantnímu potisku se hodí na výlety do přírody i do města. Prod

Také overal Reima Aito pro batolata do velikosti 98 je zhotovený z kvalitního softshellu, který děti zahřeje a ochrání i v chladnějším a větrném počasí. Výhodou overalu je i dlouhý zip pro snadné oblékání a svlékání. Kapuce i všechny lemy mají elastické zakončení, na kapsičce na zip nechybí reflexní prvek. Ideální obleček do kočárku i pro první krůčky kolem něj. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín za 1 999 Kč.

Na koulovačku

Membránové rukavice Reima Ote mají zateplení skvělým izolačním a hřejivým materiálem Primaloft, vnitřní fleecovou vložku, velkro pásek pro pohodlné stažení na zápěstí a také zesílený oděruodolný materiál na dlani a palci. Díky vysoké manžetě, kterou lze pohodlně přetáhnout přes rukáv bundy, se sníh nedostane k tělu. Prodává www.skibi.cz za 980 Kč.

Pro nejmenší slečny

Dětská windflleecová bunda Reima Aie fialové barvy z větruodolného, přesto prodyšného materiálu, a s bezpečnou odnímatelnou kapucí, je k dostání už pro nejmenší holčičky od velikosti 74. Moderní funkční materiál je zárukou, že bundička neprofoukne, nepromokne a bude i odolná proti roztržení. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín za 1 049 Kč.

Ski a Bike Centrum Radotín je specializovaná prodejna pro lyžování a cyklistiku, založená v roce 1988. Nabízí prémiové značky sportovního vybavení a oblečení. Provozuje také špičkový lyžařský a cyklistický servis, test centrum a půjčovnu lyžařské výbavy. Je výhradním dovozcem dětského oblečení Reima v České republice a pořadatelem mnoha sportovních akcí. Více na www.skibi.cz

 

Exit mobile version