Malý dobrodruh – Dovolená s dětmi

Jak vybrat lyže: vyzkoušejte půjčovnu!

Chcete si vyjet se svou rodinou i kamarády na hory, ale bojíte si s sebou vzít své staré lyže a na nové zrovna nemáte? Ubraňte se ponížení a lyže si raději půjčte. Nejen, že toto řešení nezatíží vaše peněženky, ale také jistě před kamarády zazáříte na správně seřízených lyžích.

Půjčené lyže jsou vždy správně seřízené. Foto: www.skiservis.cz

„V půjčovně dostanete lyže vždy servisované a seřízené a nemusíte se tak o nic starat,“ říká Zuzana Pincová z půjčovny lyží pražského Ski a Bike Centra Radotín, „Navíc můžete vyzkoušet pokaždé jiný model či značku a snadno najdete lyže, které vám budou optimálně vyhovovat,“ dodává.

Rozdíl oproti minulosti je také v tom, že kvalitní půjčovny dnes již nenabízejí staré a silně opotřebované modely. V jejich nabídce obvykle najdete průřez aktuálními kolekcemi předních výrobců od rekreačních lyží po závodní top modely.

„Mnoho lyžařů využívá také služby celosezónního půjčení,“ říká Pincová, „Jeho největší výhodou je cena a také to, že máte lyže nebo rovnou celou výbavu po celou zimu kdykoliv k dispozici.“

Lyže pro děti i dospělé

Půjčovna lyží Ski a Bike Centra Radotín nabízí celosezónní půjčení dospělým i dětem. U dětí navíc mohou klienti využít jednou za zimu možnost bezplatné výměny lyží a bot za větší, pokud dítě z půjčeného materiálu vyroste.

„Celosezónní půjčení trvá do 10. dubna a nabízíme ho už od září, kdy je také cenově nejvýhodnější, takže případní zájemci by si měli pospíšit, dokud je z čeho vybírat,“ upozorňuje Pincová.

Výrazným trendem v půjčování lyží spíše v městských půjčovnách. „Souvisí to jednak s výrazně nižší cenou a dále s tím, že lyžaři mají již před odjezdem na hory lyže zajištěné a nemusejí se bát, že na horách už budou lyže vypůjčovány,“ vysvětluje Pincová, „To se může snadno stát zejména v exponovaných termínech, jako jsou například vánoční nebo jarní prázdniny.

Ski a Bike Centrum Radotín je specializovaná prodejna pro lyžování a cyklistiku. Od roku 1988 nabízí prémiové značky sportovního vybavení a oblečení. Provozuje i špičkový lyžařský a cyklistický servis, test centrum a půjčovnu lyžařského vybavení. Více na www.skiservis.cz.

Exit mobile version