Obliba teambuldingových programů roste, a to navzdory současné nelehké době. Zájem je ovšem o netradiční zážitkové akce, jako je například pečení frgálů, vyrábění korbáčiků, procházka s lesníkem nebo hledání zbojnických pokladů, což je podoba moderního geocachingu. To jsou některé z čím dál oblíbenějších programů s valašskou tématikou, které pořádá Resort Valachy ve Velkých Karlovicích.

Dojení kozy i pašování pálenky – firmy tmelí kolektiv netradičními programy (Foto: www.valachy.cz)

„Netradiční firemní teambuildingy s valašskou tematikou připravujeme už řadu let a máme s nimi velké úspěchy, proto každý rok přidáváme další novinky. Zjistili jsme, že pro firmy nejsou tolik zajímavé programy, které zažijí kdekoli jinde, a naopak je lákají místní témata a zajímavosti. Kde jinde, než právě u nás na Valašsku, se můžete naučit péct valašský frgál s místní pekařkou, poznat zvyky portášů i prostých Valachů nebo se naučit stará řemesla. Lidové tradice jsou u nás stále živé a návštěvníky tyto autentické zážitky velmi lákají,“ popisuje Martina Žáčková, PR manažerka z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Nejoblíbenější je podle ní teambuildingový program Ke kořenům Valašska, při němž účastníci zábavnou formou poznají nejen místní zvyky a tradice, ale i valašskou gastronomii.

Dojení kozy i pašování pálenky – firmy tmelí kolektiv netradičními programy (Foto: www.valachy.cz)

Pečení frgálů i Valašský geocaching

Další populární kurz pečení valašských frgálů doplnily letos novinky v podobě kurzu přípravy halušek a borůvkových knedlíků. Méně náročným programem se zaměřením na gastronomii jsou komentované valašské hostiny s místními šéfkuchaři nebo večery s etiketou stolování, na nichž Resort Valachy spolupracuje s mistrem etikety Ladislavem Špačkem. Letošní novinkou je degustace valašských sýrů s možností vyzkoušet si výrobu korbáčiků, to vše s doprovodem cimbálu.

„Pokud firmy chtějí vyrazit za volnočasovou aktivitou spíše do přírody, připravujeme pro ně Valašský geocaching neboli Hledání zbojnických pokladů, kdy při hledání indicií s pomocí turistických GPS navigací plní úkoly a hledají skryté šifry. Velmi oblíbená je také procházka s lesníkem, při níž si účastníci mimo jiné připomenou poznávání zvířecích stop či stromů. Umíme zorganizovat i netradiční venkovní sportovní hry, školu golfu na našem vlastním golfovém hřišti, výlet na elektrokolech z naší půjčovny nebo nordic walking vycházku, pro kterou máme připravené i hole k zapůjčení,“ dodává Martina Žáčková.

 Valašské moře za odměnu

Velkou výhodou firemních akcí, které tady pořádají, je podle ní také to, že resort má skvělé zázemí v podobě dvou wellness center s termálními bazény, saunovými rituály, masážemi, špičkovou gastronomií a také řadou sportovních a relaxačních aktivit.

Resort Valachy leží v srdci beskydské přírody, kousek od hranic se Slovenskem. Pro firemní akce jsou využívány jeho hotely Lanterna a Horal s celkovou kapacitou přes 200 lůžek a vybavenými konferenčními sály až pro 250 osob! Profesionálně tady pro firmy zabezpečí firemní školení, konference, obchodní jednání, prezentace, ale také večírky, setkání s obchodními partnery nebo třeba sportovně zaměřené akce.

Dojení kozy i pašování pálenky – firmy tmelí kolektiv netradičními programy (Foto: www.valachy.cz)

Firemní programy, které baví:

Po stopách portášů je originální teambuildingový program, jehož principem je plnění zadaných úkolů. Aktivity jsou zaměřeny na různé dovednosti portášů – manuální zručnost, paměť, vzájemnou komunikaci, spolupráci. Za splnění úkolů získají budoucí portáši části mapy, které je po spojení dovedou k ukrytému pokladu.

Ke kořenům Valašska je zážitkový program, který vás provede krásnou valašskou přírodou, dá vám ochutnat místní gastronomické speciality a přiblíží vám tento rázovitý, přitom však srdečný region. Hravou formou poznáte bohaté kulturní, řemeslné i folklórní dědictví.

Frgálová manufaktura nabízí jedinečný program, v němž si můžete pod vedením zkušené valašské pekařky vyzkoušet výrobu typické regionální speciality – valašského frgálu.

Valašsko bez hranic, to jsou originální hry na motivy zábavy a běžného života na Valašsku – vyzkoušejte si třeba dojení kozy, pašování pálenky nebo oblékání valašského kroje.

Putování za řemesly je pohodový program, kdy si odpočinete při rukodělných tradičních činnostech a odnesete si také nejméně jeden originální výrobek.

Myslivec na víně je speciální gastronomický večer zaměřený nejen na jídlo a víno, ale také na valašské zvyky a myslivost. Čeká vás výborná tematická gastronomie, poutavé vyprávění zemitého valašského myslivce i soutěž na závěr.

Bylinková manufaktura vás seznámí s bylinkami divoce rostoucími v Beskydech i jejich magickými účinky. Sympatická bylinkářka Kateřina Podzemná vám poradí, jak je sbírat i co z nich vyrobit. Při povídání si vychutnáte šálek dobrého bylinkového čaje.

Posezení u táboráku s kolegy či obchodními partnery, společné opékání špekáčků, pojídání domácího chleba a frgálů, které zapijete valašským pivem. A k tomu všemu vám může zahrát i heligonkář!

Dohadování po Valašsku, to je originální program spojený se zábavnými otázkami především s valašskou tematikou. Princip hry uvedené moderátorem pochází z oblíbených vědomostních kvízů.

Valachova hostina je komentovaná degustační večeře, při níž ochutnáte co nejvíce z valašské gastronomie v moderním pojetí. Své kulinářské dovednosti otestujete následně při týmové soutěži „O nejlepší valašský bramborák“.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*