Malý dobrodruh – Dovolená s dětmi

Německo vítězí mezi turistickými zeměmi

Mnoho turistů se vydává do Paříže či Londýna na prodloužený víkend, ale letos se opravdovým trendem stává právě Německo, které zaznamenává prudký nárůst turistů. Už jste byli v Berlíně nebo Hamburgu? Tak nemeškejte a rychle se tam jeďte podívat.

Chcete se podívat do Německa? Pak zajisté musíte navštívit Berlín. Foto: www.germany.travel

Turistická země Německo odstartovala velmi pozitivně i rok 2013, již za leden je hlášen podle údajů statistického úřadu meziroční nárůstek přenocování zahraničních hostů v hromadných ubytovacích zařízeních s deseti a více lůžky 4,9 procent (kolem 3,8 milionů). “Turistická země Německo se těší velké oblibě u domácích i zahraničních turistů, a proto očekáváme i v roce 2013 velmi dobrý vývoj příjezdového cestovního ruchu v Německu,” vysvětluje Ernst Burgbacher, člen Spolkové vlády, parlamentní státní sekretář ministerstva průmyslu a technologie a pověřenec Spolkové vlády pro středně velké podniky v cestovním ruchu.

Německo plné kulturních aktivit

Přírůstky příjezdového cestovního ruchu v Německu se v roce 2012 nacházely nad evropskou i celosvětovou úrovní. „Za vynikajícími výsledky německého incomingu stojí velmi dobrá pozice Německa mezi cíli obchodních a služebních cest, stejně jako kulturních cest. Dobrý vliv na příjezdový cestovní ruch má také pozitivní image turistické země Německo,“ říká Petra Hedorfer předsedkyně představenstva Německé turistické centrály (DZT). V této souvislosti se Německo podle výsledků Travel & Tourism Competitiveness Report – aktuálního výzkumu Světového ekonomického fóra – nachází hned za Švýcarskem na druhém místě. Nejlepšího hodnocení v tomto výzkumu Německo dosáhlo v oblasti dopravní infrastruktury a ochrany životního prostředí. Velmi dobře je ceněná rovněž široká nabídka kulturních atraktivit v turistické zemi Německo. Také průzkum Anholt-GfK Roper Nation Brands Index 2012, v němž bylo srovnáváno a hodnoceno 50 zemí světa, zařadilo Německo na druhé místo.

Přenocování v Německu

Největší podíl zahraničních přírůstků přenocování v turistické zemi Německo pocházel z evropského kontinentu – 2,8 milionů přenocování, což představuje meziroční přírůstek 3,6 procent. Na nárůstu německého incomingu se z velké části s 9,5 procentním meziročním nárůstem podílí také asijské trhy. Velkou poptávku vykazuje nadále i Amerika: významné trhy přispěly k celkovým výsledkům za leden 2013 celými dvěma procenty.

Do Berlína, Hamburgu či Mnichova?

Na úspěchu turistické země Německo se významně spolupodílí městský turismus. Jedním z nejoblíbenějších měst zahraničních hostů je hlavní město, Berlín. V lednu 2013 hlásí Berlín silné meziroční přírůstky u zahraničních hostů v hodnotě okolo 14 %. Také Hamburg (+8 procent) a Mnichov (+1,2 procent) se svými výsledky podílejí na přírůstcích přenocování zahraničních turistů, resp. příjezdového cestovního ruchu, v turistické zemi Německa.

Více informací na www.germany.travel.

Exit mobile version