Malý dobrodruh – Dovolená s dětmi

Olomoucké tvarůžky jinak? Tvarůžková cukrárna v Lošticích!

Že znáte olomoucké tvarůžky? Tak to se mýlíte! Tvarůžková cukrárna v Lošticích vás přesvědčí, že z této tradiční pochoutky se dají dělat nečekané zázraky… A proč to je cukrárna? Protože, říkají v Lošticích, to prostě zní dobře…

Kremrole, šáteček, vdoleček či dortík, to vše najdete v nabídce Tvarůžkové cukrárny. Jak říkají sami majitelé „moučníky se tváří sladce, ale chutnají slaně“. Ochutnat můžete moučníky z listového, piškotového či bramborového těsta v kombinaci s tvarůžkovou pěnou. Moučníky jsou zdobeny oříšky, šunkou, perníkem či jablečnými biopovidly.

Reportér Malého dobrodruha měl možnost tyto skvost ochutnat a ručí za to, že váš pohled na olomoucké tvarůžky se změní od základu – jsou prostě skvělé!

Lahůdky podle rodinných receptů

Manželé Poštulkovi tvarůžkové moučníky v Tvarůžkové cukrárně vyrábí již od roku 2009 podle rodinných receptů. První vznikl Loštický šáteček a koláček, který získal ocenění Česká chuťovka. Mezi další úspěchy patří ocenění Regionální potravina či Výrobek Olomouckého kraje. Poštulkovy tvarůžkové moučníky nesou také označení Haná regionální produkt.

Dnes v nabídce najdeme více než 10 druhů slaných moučníků, nově také tvarůžkový dortík s brusinkami. Na objednávku lze připravit dort Tvarůžkovník, tvarůžkovou roládu se špenátem či štrůdl s tvarůžky a se zelím.

V Tvarůžkové cukrárně můžete také ochutnat netradiční občerstvení jako je tvarůžkový bramboráček, hot dog nebo langoš. Kdo přeci jen tolik vůni tvarůžkových dobrot neocení, může si dát klasický větrník či indiána a v létě točenou vanilkovou zmrzlinu.

Tvarůžkovou cukrárnu můžete navštívit v Lošticích, nedaleko Olomouce. Cukrárna se nachází jen 80 kroků z náměstí směrem ke kostelu. Nabízí příjemné posezení v nekuřáckém prostředí, dětský koutek pro nejmenší zákazníky a v letních měsících si odpočinete na venkovních lavičkách ve stínu vrb.

Více viz web: www.tvaruzkovacukrarna.cz

Exit mobile version