Malý dobrodruh – Dovolená s dětmi

Ötztal: Čeští lyžaři touží po luxusu a exluzivních zážitcích

Už si plánujete zimní dovolenou? Už víte, kam letos vyrazíte na lyže? Pakliže netoužíte pouze po upravených sjezdovkách, ale také po výborném kulturním programu, který pobaví jak vaše děti, tak i vás,  rakouské Tyrolsko, speciálně oblast Ötztal je tou správnou volbou.

Ötztal, Malý dobrodruh
Údolí Ötztal je tou pravou kombinací vysokohorského prostředí s relaxačními možnostmi termálních lázní. Foto: www.presse.oetztal.com

Údolí Ötztal se pyšní nejen fantastickou krajinou s více než 250 vrcholy převyšujícími 3000 metrů, ale svým návštěvníkům nabízí také luxusní ubytování, moderní infrastrukturu a kalendář nabitý společenskými, kulturními a sportovními událostmi. Jedním z hlavních magnetů pro návštěvníky je kombinace vysokohorského prostředí s relaxačními možnostmi termálních lázní. V Evropě je tento region už dlouhá léta populární destinací, ale mezi českými lyžaři patří stále ještě k neobjeveným.

Zážitky, které jinde nenajdete

„V Ötztalu se nachází celá řada lyžařských středisek lišících se krajinou, atmosférou, zaměřením na konkrétní typ klientely, případně nabídkou letních a zimních sportů. Jedno však mají všechna střediska společné: špičkovou kvalitu zařízení a služby,“ uvádí Leopold Holzknecht ze společnosti Ötztal Tourismus a dodává: „Naším cílem a posláním je nabízet klientům zážitky, které jinde nedostanou. A právě to chtějí čím dál častěji i čeští turisté.“

Sölden: Lyžování na ledovci

Nejvýše položenou lyžařskou oblastí Ötztalu je Sölden, jehož síť 34 vleků a lanovek se 146 km sjezdovek všech obtížností se rozkládá na území dvou ledovcových oblastí: Rettenbach a Tiefenbach. O kvalitě zdejších tratí svědčí už to, že právě zde ve dnech 27. – 28. října odstartuje za účasti špičkových sportovců závod světového poháru v alpském lyžování – FIS Skiweltcup Opening 2012, čímž bude zahájena evropská profesionální lyžařská sezona. Veřejnosti se všechny sjezdovky naplno zpřístupní slavnostním zahájením v polovině listopadu.

David Guetta v Söldenu

Kromě sportovního vyžití na nejvyšší úrovni je Sölden zároveň společenským a kulturním centrem celé oblasti – například v dubnu 2012 se dostal do povědomí širší veřejnosti pořádáním hudebního festivalu Electric Mountain Festival, jehož hlavní hvězdou byl světoznámý DJ David Guetta.

Obergurgl-Hochgurgl: Sníh zaručen

Druhým největším střediskem Ötztalu je Obergurgl-Hochgurgl v nadmořské výšce 1930 metrů, zasazený do dramatické scenérie mezi majestátní třítisícové vrcholky a považovaný za oblast s největší jistotou sněhu v Alpách. Již 15. listopadu středisko jako vůbec první z neledovcových lyžařských oblastí v Alpách zahájí lyžařskou sezonu tradiční velkolepou party v tzv. zimním paláci.

Klidné prostředí i pro rodiny s dětmi

Srdce méně zkušených lyžařů a rodin s dětmi si díky mírnějšímu terénu v nadmořských výškách mezi 700 a 2000 metry a výhodným pobytovým balíčkům nepochybně získá třetí největší středisko ötztalské oblasti s názvem Hochoetz. Turnikety lanovek a vleků se prvním lyžařům otevřou 14. prosince. Klidnější prostředí a terén přátelský k začátečníkům nabízejí také menší střediska Vent, Gries nebo Niederthai.

Ze sjezdovky rovnou do lázní

Ötztal je známý také svými termálními lázněmi v okolí vesnice Längenfeld. Moderní komplex Aqua Dome, dostavěný v roce 2004 podle principů Feng Šuej, poskytuje klientům možnost elegantního ubytování a vysoké gastronomie. Areál nabízí více než dva tisíce čtverečních metrů vodní plochy s různými teplotami, bylinné koupele, několik druhů sauny, ledovcové a solné jeskyně a mnoho dalších welness procedur. To vše zažívají návštěvníci lázní ve scénickém prostředí velehor s panoramatickými výhledy. Koncem roku 2012 bude navíc dokončena investice v hodnotě 19,7 mil. EUR rozšiřující areál o nové křídlo hotelu a další kapacity.

Více informací na www.soelden.com.

 

Exit mobile version