Malý dobrodruh – Dovolená s dětmi

Praktické pomůcky k vodě

Chystáte se na prázdniny a přemýšlíte, jakou plaveckou výbavu dětem pořídit? Určitě nezapomeňte na klasický kruh, který podle odborníků patří k dosud nepřekonaným pomůckám pro adaptaci dětí na vodu. Populární žížaly zase poslouží pro výuku plavání a celá rodina si s nimi užije spoustu zábavy.

Děti ve vodě
Ať už mají děti sebelepší plaveckou pomůcku, nespusťte je ve vodě z očí! Foto: www.reima.com

Obyčejný nafukovací kruh je stále nezastupitelnou hračkou při zvykání dětí na vodní prostředí. Nehodí se sice pro samotnou výuku plaveckých dovedností, ale pro adaptaci na vodu, pocit bezpečí a hru je nejvhodnější. „Dítě se díky kruhu ocitá v ideální poloze, kdy má ústa a obličej vysoko nad hladinou, a cítí se tak klidné, spokojené, sebejisté, a proto má i chuť se osamostatnit. Vy jej zároveň máte pod kontrolou,“ vysvětluje výhody klasické plavecké pomůcky Štěpánka Štrougalová z Baby Clubu Juklík, který provozuje několik bazénů a kromě plavání pro nejmenší nabízí kvalitní plaveckou školu pro starší děti, plavání pro těhotné, aqua-aerobic a zábavné i vzdělávací aktivity pro rodiny.

U nafukovacího kruhu oceníte jeho skladnost i široké využití. V kruhu může být dítě ve svislé poloze, anebo v něm sedí jako na lodičce, ale také ho může proskakovat, házet do něj hračky nebo ho podplouvat. Tahle jednoduchá pomůcku dobře poslouží i na břehu, kdy do ní děti můžou schovávat nalezené poklady nebo házet kamínky.

Obyčejný nafukovací kruh je stále nezastupitelnou hračkou při zvykání dětí na vodní prostředí. Foto: www.skibi.cz

Také nafukovací žížaly (nudle či housenky) jsou ve vodě zárukou dobré zábavy pro děti i dospělé. V obchodech je spousta typů, které se liší velikostí i zpracováním. Podle čeho se orientovat při výběru? „Určitě doporučuji kupovat žížaly ve specializovaných plaveckých obchodech nebo klubech, kde máte záruku kvality a kvalifikované rady. Ceny těchto pomůcek se liší i podle nosnosti. Proto si je nezapomeňte před odjezdem na dovolenou pořádně vyzkoušet v bazénu, abyste pak nebyli zklamáni, že vás (a hlavně děti) neunesou,“ doporučuje zkušená instruktorka a taky maminka čtyř dětí Štěpánka Štrougalová a na závěr opakuje nejdůležitější pravidlo pro rodiče při pobytu s dětmi u vody – ať už mají děti sebelepší plaveckou pomůcku, nespusťte je ve vodě z očí!

Kulatý základ

Dětský nafukovací kruh do vody Intex Big Animal s roztomilými zvířátky je vyrobený z kvalitního materiálu odolného proti poškození a bez ftalátů. Koupíte na www.4camping za 69 Kč (cena se může změnit, sledujte ji zde: https://www.4camping.cz/p/detsky-kruh-intex-big-animal-58221np/).

Dobrodružství pod vodou

Dětský potápěčský set v modré barvě je zhotovený z kvalitních materiálů pro maximální spolehlivost. Set obsahuje plavecké brýle, šnorchl a ploutve se silikonovým páskem, vše zabalené v praktické tašce. Ploutve jsou vybaveny vlastním popruhem, který se dá na patě seřizovat. Tato plavecká pomůcka je vhodná pro děti od 6 do 14 let a koupíte ji na www.skibi.cz za 889 Kč.

Zábavná nudle

Dětská nafukovací vodní nudle (žížala) v červeném barevném provedení s podmořským pestrobarevným potiskem dětem se bude dobře hodit při výuce plavání. Zároveň si s ní užijí spoustu legrace při hraní ve vodě všichni rodinní příslušníci. K dostání na www.skibi.cz za 259 Kč.

Zábavná výuka plavání

Dětská plavecká deska Speedo Sea Squad Kickboard z pěnového materiálu EVA pomáhá podporovat důvěru dětí k vodě a slouží pro nácvik plaveckých dovedností a procvičování horních nebo dolních končetin u jednotlivých plaveckých způsobů. Na desku se mohou děti posadit či dokonce za pomoci rodičů postavit. Malé plavce jistě zaujme výrazné barevné provedení s podmořským potiskem a modrými detaily. Koupíte na www.skibi.cz za 359 Kč.

Na loď i do vody

Dětská plovací vesta Splash About je vyrobena z měkkého a pružného 3mm neoprenu, s 16 snadno vyjímatelnými plováky, díky nimž můžete vestu snadno přizpůsobit vztlaku vody dle potřeby dítěte. Vesta je plně prošívaná, potažená nylonem a vybavená YKK vysoce kvalitním značkovým zipem. Plovací vesty kombinují vše potřebné – teplo, vztlak a ochranu před sluncem. Prodávají se ve velikostech od jednoho roku do 6 let. K dostání na www.skibi.cz za 960 Kč.

Veselí žraloci

Dětská hra Speedo Seasquad Spinning Dive Toys se skládá ze čtyř „žraloků“, kteří se točí při potápění. Skvěle se hodí pro hraní v bazénu, pro výuku potápění a chytacích reflexů. Oblíbený design se žralokem a pěnové polstrování prostřední části. Koupíte na www.skibi.cz za 619 Kč.

…a ještě něco na sebe

Nejen pro závodnice

Dívčí plavecká čepice Speedo Slogan Print ve světle modré barvě s bílými a růžovými detaily je po celé ploše doplněna potiskem s kosatkami. Je vyrobena ze 100% silikonu a má střih navržený pro dosažení hladkého hydrodynamického profilu ve vodě bez zbytečných překážek. Ideálně se hodí pro plavecký výcvik i běžný pobyt v bazénu. Zároveň pomáhá chránit vlasy před účinky chlóru. Prodává www.skibi.cz za 320 Kč.

Osuška a župan v jednom

Dětské Poncho Speedo tvoří ručník o rozměrech 60×60 cm ze super savého materiálu (100% bavlna – froté) doplněný kapucí. Pončo je ideální na pláž nebo k bazénu. Na výběr je několik pastelových barev. Prodává www.skibi.cz za 539 Kč.

Jednodílné plavky pro malé princezny

Dívčí jednodílné plavky Reima Sumatra, v pruhovaném nebo jednobarevném vzoru s kytičkami, mají UV ochranný faktor 50+. Rychle schnou a každou malou slečnu promění v půvabnou princeznu. Prodává skibi.cz za 599 Kč.

Nohavičkové plavky pro kluky

Chlapecké plavky Reima Tonga jsou skvělou volbou pro radovánky u moře i v bazénu. Materiál příjemně chladí, rychle schne a samozřejmostí je UV ochranný faktor 50+. Navíc mají pružný pas se šňůrkou, takže kluci můžou skákat šipky zcela bez obav! Prodává Ski a Bike centrum Radotín za 699 Kč.

Více na www.skibi.cz a www.4camping.cz

Exit mobile version