Známá autorka kuchařek- Hanka Zemanová, která se specializuje na biovaření, vydala knihu, podle které můžete vařit jídla, která neublíží vašemu tělu. Jestliže jste příznivci zdravého životního stylu, pak musíte tuto knihu mít ve své kuchyni. 

Bioabecedář, Malý dobrodruh
Naučte se vařit zdravě s kuchařkou Hanky Zemanové. Foto: www.smartpress.cz

Kladete si tyto otázky?

Co je to špaldová mouka a jak ji používat?

Jaký je rozdíl mezi celozrnným a vícezrnným pečivem?

Proč je biokuře dražší? A je opravdu i lepší?

Jaké sladkosti jsou pro děti nejvhodnější?

Jak uvařit luštěniny, aby vás nenadýmaly?

Jak rozpoznat a nakoupit nejkvalitnější mléko, maso či zeleninu?

Je zdravější máslo, nebo margarín?

Jíst, či nejíst maso?

Co je to bedýnkování a kde najít svého farmáře?

Čím vším se dá sladit místo cukru a jak?

Co je to quinoa, cizrna, kamut, rýžové mléko či konopný olej?

Jsou biopotraviny opravdu zdravější?

Odpovědi na všechny tyto a mnoho dalších otázek najdete v BioAbecedáři. Hanka shromáždila výsledky vědeckých výzkumů, doporučení odborníků, srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ayurvédy a makrobiotiky. Poradí, k čemu se hodí jednotlivé biosuroviny, jak je vybírat a správně připravovat.

Netradiční recepty

V receptové části kniha přináší spoustu vyzkoušených receptů, díky nimž se zdravé potraviny mohou stát součástí jídelníčku každé rodiny.  Vyzkoušejte třeba čočkovo-dýňovou polévku, cizrnu s rajčatovou omáčkou, pomazánku z červené čočky, těstovinový salát s uzeným tempehem, pohankovo-špaldové palačinky s cibuládou nebo třeba jahelné bramboráky se lněným semínkem, švestkovo-mandlové kuličky.

Co vše kniha je?

Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio.

Kompletní průvodce světem biopotravin.

Odpovědi na mnohé otázky ohledně výživy.

Rady, jak rozpoznat potraviny vysoké kvality.

Přehled vybraných biopotravin na trhu, rady pro jejich nákup a použití v kuchyni.

Přes 60 vyzkoušených receptů a jejich variací.

O autorce BioAbecedáře

Mgr. Hana Zemanová (1975) vystudovala Pedagogickou fakultu UK, založila PRO-BIO Ligu, pobočku Svazu ekologických zemědělců, zaměřenou na osvětu v oblasti ekologického zemědělství a biopotravin. Se svým mužem založila společnost Albio, po jejímž prodeji vybudovali Biopekárnu Zemanka. Hanka je odbornicí na biopotraviny a ekologické zemědělství, autorkou úspěšné Biokuchařky a maminkou dvou dcer Natálky a Eliška.

Nakladatelství Smart Press vydává úspěšné původní české kuchařky s výjimečnou grafickou úpravou a atraktivními fotografiemi: kromě kuchařek Hanky Zemanové např. Kuchařka pro dceru Jany Zatloukalové, Jezte česky Jany Vašáková a Zdeny Skokanové N., Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby mladého Martina Škody nebo Kniha o kávě Petry Veselé.

Více na www.smartpress.cz.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*