Děti na startu 2, Malý dobrodruh
Úspěšný celorepublikový projekt Děti na startu. Foto: www.ceskosehybe.cz

Kurzy úspěšného celorepublikového projektu Děti na startu budou brzy otevřeny i v Pardubicích. V lednu projdou speciálním školením první instruktoři, kteří chtějí dětem vrátit radost z pohybu zábavnou formou!

Po celé České republice už dva roky s radostí a bez stresu z výkonů cvičí stovky dětí od 4 do 9 let, více i méně pohybově nadané, štíhlé i s nadváhou, ale všechny s nadšením – a to je podstatou projektu Děti na startu, který zaštiťuje Ministerstvo školství. V současné době probíhají kurzy ve 150 střediscích po celé ČR, nejvíce v Ústeckém a Středočeském kraji a brzy se budou také konat právě v Pardubicích!

„Kurzy Dětí na startu brzy otevřeme a budou probíhat v CCM Hockey Skills Aréně, kde se věnujeme souběžně několika směrům péče o tělesnou schránku člověka. Jednou z hlavních sekcí je samozřejmě péče o hokejisty, ale naším záměrem je i otevření se široké veřejnosti, všem věkovým skupinám, které chceme zapojit do aktivního sportovního vyžití – v aréně běží skupinové lekce bez omezení věku. A proto vidíme jako skvělý nápad, aktivně se zapojit v rámci celorepublikového projektu Děti na startu do pohybové přípravy dětí předškolního a mladšího věku,“ říká Hana Provazníková z CCM Hockey Skills Arény s tím, že trenéři se zúčastní v lednu speciálního školení a již nyní mohou rodiče své děti na lekce Dětí na startu hlásit.

Když je pohyb hrou

Děti na startu 1, Malý dobrodruh
V rámci hodin se děti naučí jak ovládat své tělo, správně běhat, udělat kotrmelec, skákat, padat, nebát se míče. Foto: www.fisaf.cz

A jak to vypadá v praxi? Odborně vyškolení trenéři a instruktoři pomáhají dětem rozvíjet základní pohybovou motoriku, koordinaci, obratnost, rychlost a sílu. „Především je ale chceme naučit základy ovládání vlastního těla, jak správně běhat, udělat kotrmelec, skákat, padat, nebo se nebát míče. Právě všeobecná sportovní průprava děti komplexně připraví na pozdější zvládání specializovaných sportovních disciplín a sport je přitom nepřestane bavit,“ upozorňuje Jana Boučková, koordinátorka projektu Děti na startu.

Výuka je pestrá a zábavná. Dětem se pohybová aktivita po deseti minutách mění. Malí sportovci se nejdříve věnují atletice, pak gymnastice, v půlce hodiny se přejde na míčové hry, motorická cvičení a na závěr nechybí ani soutěže.

Specifický přístup k různým věkovým skupinám je pro trenéry velmi náročný, proto je odborníci z projektu Děti na startu pravidelně školí. „Nenecháváme nic náhodě. Hodiny pro mladší věkové skupiny jsou zaměřeny spíše na hru. Se staršími se naopak provádějí náročnější cviky. Ve výsledku opouštějí naše kurzy sebevědomé děti, které jsou řádně připraveny na vytouženou sportovní dráhu. Ať již zájmovou nebo profesionální. Mnohem rychleji se učí, dělají větší pokroky a sport provozují s opravdovým přirozeným zájmem,“ upřesňuje Jana Boučková.

Více informací na www.ceskosehybe.cz

Své děti mohou rodiče na kurzy Děti na startu přihlásit na e-mailu: hanina.pro@gmail.com.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*