Unikátní festivaly spojené s jarní lyžovačkou vám nabízí Jižní Tyrolsko. Pokud jste milovníky opravdu dobrého jídla a kvalitního pití, pak neváhejte a raději balte kufry. Nikde jinde si za poslechu hudby tak dobře nezalyžujete. 

Lyžování při hudbě

2. až 9. března

Jižní Tyrolsko, Malý dobrodruh
Příjemné prostředí, hudba a jarní lyžování vás přiláká do Jižního Tyrolska. Foto: www.suedtirol.info

Swing on Snow v Seiser Almu/Alpe di Siusi je pro toho, kdo si k dobrému jídlu rád poslechne muziku. Na sjezdovkách a v hospůdkách vystupují kapely z Itálie i ze zahraničí – hrají od folklorní po experimentální muziku. Některé koncerty se konají nahoře u sjezdovek, jiné v údolních městečkách – Castelrotto, Siusi and Fié allo Sciliar. Pro gurmetský zážitek si dolyžujte do horské chaty Gostner Schwaige, kde si budete připadat jako u babičky. Je malá a kuchař své kreace tvoří z bylinek a květin. Ochutnejte domácí špek, sýry, výbornou slámovou polévku anebo místní těstoviny. V Seiser Almu se lyžuje na 60 km sjezdovek. www.seiseralm.it

Käsefestival: ráj sýrů

Od 7. do 9. března se bude vše v městečku Sand in Taufers/Campo Tures, které leží v údolí Tauferer Ahrntal/Valli di Tures e Aurina, točit kolem sýru. Koná se tu sýrový festival (denně od 10 do 19 hodin). Tohle údolí je proslavené sjezdovkami ve Speikbodenu a Klausbergu, ale také svými pastvinami a mlékárnami. Do Sand in Taufers se sjede na 100 producentů sýrů z celé Itálie, kteří zde představí až tisícovku svých výrobků. Tomu přizpůsobí restaurace i své menu. www.tauferer.ahrntal.com

Návrat k tradicím

14 – 30. března

V údolí Eisacktal/Valle Isarco se už 42 let koná festival, na kterém místní servírují tradiční jídla z dob svých prababiček uzpůsobená dnešní gastronomii. Akce probíhá v devatenácti restauracích údolí, kde si Češi oblíbili sjezdovky střediska Plose a Gitschberg-Jochtal. Vyjezdit nadbytečná kila je možné na sjezdovku Trametsch v Plose, je totiž nejdelší v Jižním Tyrolsku. www.eisacktal.com

Gurmánský zážitek od michelinských kuchařů

15.03.-22.03.2014

V lyžařském středisku Obereggen pod štíty magického skalního útvaru Latemar lze ochutnat to nejlepší z jihotyrolské kuchyně. Na horských chatách budou vařit jihotyrolští kuchaři ocenění Michelinem. Za 25 eur si bude možné dopřát předkrm, hlavní jídlo a dezert. Ve středu večer pak hosté nastoupí na lanovku “Ochsenweide”, která je zaveze „ke hvězdám“ – k bufetu s živou muzikou.

Kteří slavní michelinští kuchaři se na akci podílejí? Karl Baumgartner (Restaurant Schöneck), Herbert Hintner (Restaurant zur Rose), Anna Matscher (Restaurant zum Löwen) a Burkhard Bacher (Restaurant Kleine Flamme). www.obereggen.com

Alta Badie zve na víno

30. března

Tento den bude na lyžařských svazích Alta Badie zasvěcený nejlepším jihotyrolským vínům. Akce se jmenuje Wine Ski Safari a na lyžích se objíždějí horské chaty, kde se ochutnává víno. To jihotyrolské patří díky své výborné kvalitě, příznivému klimatu, úrodné půdě mezi nejlepší na světě. Stejně jako lyžařské středisko Alta Badia. Leží v samotném centru italských Dolomit a nabízí, jak příjemné modré sjezdovky, tak trať Gran Risa, na které se jezdí Světový pohár.
www.altabadia.org

Recepty na jihotyroslké speciality najdete zde: 

http://www.suedtirol.info/cs/Prakticke-informace/Jihotyrolska-kuchyne-a-recepty.html

Více informací o Jižním Tyrolsku naleznete na stránkách: 

www.suedtirol.info a na www.facebook.com/jiznityrolsko

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*