Jak donutit děti, aby udělaly to, co vy právě potřebujete? Nic nepůsobí lépe než drobný úplatek v podobě sladkého dortíku v jedné z mnoha úžasných cukráren, které naše metropole nabízí.

Cukrárny v Praze, Malý dobrodruh
Odměňte se sladkým zákuskem v cukrárnách, které se pyšní opravdovými delikatesami. Foto: www.praha-levne.cz

Nemáme na mysli rozpečené zmrazené croissanty nebo tukem odkapávající donuty – ty sice v Praze najdete také, ale opravdu mlsní Pražané se jim vyhýbají. Vědí, kde najít cukrárny, jež dbají na čerstvost a kvalitu. Takové, co nabízejí zákusky s máslovými krémy, šlehačkou od opravdické krávy a vanilkou, nikoli umělým vanilinem, případně dorty, které mají v korpusu med od včelaře a jako zdobení pravý mandlový marcipán. Pár takových cukráren jsme pro vás v Praze vytipovali.

Royal dort v cukrárně Hájek & Boušová

Není to úplně klasické posezení: pokud čekáte pohodlná křesílka, soukromí oddělených boxů a poklidné nedělní odpoledne, budete zklamáni. Do pozadí bude tlačit barevná plastová židle a okolo vás budou proudit davy lidí. Přesto zajděte, nabízený sortiment vám nepohodlí plně vynahradí.

Díky vlastní cukrářské výrobně nabízejí cukrárny  Hájek & Boušová zákusky všeho druhu od dortů přes zmrzlinu, poháry, mléčné koktejly a sorbety až ke chlebíčkům a docela slušné kávě. Naším horkým favoritem je čokoládový dort Royal s křupinkami, tomu odoláme málokdy. I když prostředí trochu připomíná fastfood, prodavači jsou kvalifikovaní, rychlí a příjemní a zboží čerstvé. Oschlé lahůdky se totiž každý večer vyhazují. Více o cukrárně se dozvíte ve článku Poslali vás do háje? Jděte raději k Hájkovi!

Erhartova cukrárna s hruškovým dortem Profiterol

Erhartova cukrárna na Letné má sice problémy s pohodlím zákazníků a nepříliš milou obsluhou, ale i tam se vyplatí zajít. Její zákusky jsou prostě vynikající.

Sladkosti vyráběné podle receptur českých, německých, rakouských, francouzských i italských mistrů cukrářů opravdu stojí za to. Nabídka zahrnuje skvělé zákusky a dorty včetně uměleckých „speciálů“, zmrzlinu i mléčné koktejly. Jako výchozí suroviny slouží máslo, šlehačka z Itálie, pravý mandlový marcipán a vanilka, med od včelaře z Vysočiny… K vyhlášeným místním specialitám patří hruškový dort se skořicí a šlehačkový dort Profiterol politý hořkou čokoládou. Více se dozvíte ve článku Erhartova cukrárna: bezmála 75 let provozu.

Písecká cukrárna nabízí klasiku

Přijdou vám ceny za zákusky u Erharta nebo u Hájka vyšší? Po pravdě – jsou, přestože cena odpovídá kvalitě. Lze ovšem najít i srovnatelnou kvalitu za cenu o třetinu až polovinu nižší. Nabízí ji jihočeská Cukrárna Emil Gaigher, která v Praze prodává pod názvem Písecká cukrárna.

Písecká cukrárna se pyšní certifikátem kvality, takže i u ní máte jistotu, že šlehačkové zákusky obsahují pravou šlehačku z jihočeské smetany a medový perník je z pravého včelího medu. Sladkosti se pečou a vyrábějí podle tradičních receptur. Doporučujeme českou klasiku: griliášovou trubičku, koňakovou špičku, kokosku, marokánku, laskonku, indiánka či kremroli, vše prosím 12 Kč za kus.

Více informací na www.praha-levne.cz.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*