Jižní Tyrolsko se pyšní krásným prostředím, milými lidmi, prvotřídním servisem a neodolatelnou kuchyní. A to také nyní ví Patrik Bečvář, vítěz prestižní soutěže „Kuchař roku“, který se jel ke svému kolegovi do Jižního Tyrolska něčemu přiučit.

Jižní Tyrolsko, Malý dobrodruh
V Jižním Tyrolsku vás uchvátí příjemné prostředí. Foto: www.suedtirol.info

Patrik Bečvář, 26letý kuchař, který získal v listopadu titul Kuchař roku 2013/2014, si minulý týden vybral hlavní cenu – vyrazil na týdenní stáž do Jižního Tyrolska, provincie na severu Itálie, ke slavnému michelinskému kolegovi Norbertu Niederkoflerovi. Ten vaří v restauraci St. Hubertus v hotelu Rosa Alpina v San Cassianu v proslulém lyžařském údolí Alta Badia.

„Velmi se mi tam líbilo, od pana Niederkoflera jsem odkoukal spoustu zajímavých věcí,“ říká Patrik Bečvář.

52letý Norbert Niederkofler je držitelem dvou michelinských hvězd a zkušenosti sbíral po celém světě – ve Švýcarsku, Rakousku, Německu, Velké Británii či ve Spojených státech. Patrik Bečvář je šéfkuchařem restaurace Zlatá Praha v hotelu InteContinental Prague.

Soutěž o nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2013/2014“ je pořádána Asociací kuchařů a cukrářů ČR o.s. již od roku 1995. Generálním partnerem soutěže je MAKRO CASH & CARRY ČR s.r.o., věnoval vítězi voucher v hodnotě 100 000 Kč.

Více informací o Jižním Tyrolsku naleznete na stránkách:  www.suedtirol.info a na www.facebook.com/jiznityrolsko

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*