Chcete si vybudovat pozitivní přístup k jídlu? Chcete změnit svoje stravovací návyky? Pak se zúčastněte kulinárního koučinku, kde se naučíte milovat své vlastní tělo.

Jídlo, Malý dobrodruh
Naučte se milovat jídlo i sebe. Foto: www.dreamstime.com

Kulinární koučink se zabývá vztahem a přístupem k jídlu. Unikátní metoda neprosazuje žádná stravovací omezení. Na základě individuálního přístupu kouče se buduje kladný vztah k jídlu a k vlastnímu tělu. Pozitivní stanoviska k jídlu vedou k odstraňování špatných návyků. Kulinární koučink není léčebná metoda a je určen především lidem bez závažných lékařských diagnóz spojených se zažíváním, příjmem potravy, metabolismem a podobně.

Komu kulinární koučink pomůže?

Mužům i ženám, které stále drží diety a k ničemu to nevede.

Obětem neúspěšných individuálních jídelníčků, kurzů hubnutí, krabiček.

Všem, kdo nemohou najít radost v nákupech jídla, vaření, prostírání… a chtěli by

Odhodlaným bojovníkům s domnělou nebo skutečnou nadváhou

Jak koučink funguje?

Všichni klienti mají zajištěn individuální přístup. Na kulinářském koučinku se pracuje s jednotlivci případně rodinami nebo s uzavřenými skupinami osob, které si společný koučink výslovně vyžádají.

Každému je sestaven jeho kulinární profil. Poznání vlastní chuťových preferencí, zvyků, jejich vývoje a dalších osobnostních aspektů je základem změn k lepšímu vztahu k jídlu.

Společně s klientem je identifikována jeho zatěžující zlozvyky. K tomu je potřeba podrobný záznam o konzumaci. Klienti se v zápisu soustředí především na to, jak jedí. Množství a druh potravin je důležitá, ale sekundární informace.

Odbourávání nesprávných stereotypů je radostná cesta, i když to na začátku tak nevypadá. Lidské tělo začne vnímat změny nejdříve za dvacet dnů, ale spíš za čtyřicet.

Radost z jídla je doprovázena usmířením s vlastním tělem. Ovládnutím nových zvyků při jídle a stolování se obvykle vylepší i tvar postavy. Otevřou se nové obzory radosti ze života, za nimiž neexistují výčitky z jídla.

Více informací na www.kulinarnikoucink.cz.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*