Výlety za památkami již nejsou „in“. Poznejte tajemství měst, jejich kuchyně jsou světově vyhlášené. Projeďte Barcelonu „gastro busem“  nebo se pobavte v Londýně na slavnostech v ruském stylu. Čokoláda vás zavede do Paříže. Ve Vídni si můžete nakoupit ty nejčerstvější potraviny. A pozor: autobusový dopravce Eurolines vás až do konce března sveze v rámci akce 1+1 dva za cenu jednoho!

Orient ve Vídni

Vídeň, Malý dobrodruh
Vídeň je jedním z nejnavštěvovanějších měst Evropy. Foto: © Österreich Werbung, Photographer: Lammerhuber.jpg

Zbožňujete Vídeň a chcete si pochutnat třeba na orientální kuchyni? Nevíte, do které uličky zahnout? Zkuste tržnici Nachstmarkt, místo se 120 stánky, hospůdkami a kavárnami. Pokud máte trochu volna, není problém strávit zde třeba celý den. Téměř všechny světové kuchyně zde podávají své vyhlášené pokrmy. Podnik Tewa vám nabídne 100% bio stravu a izraelské delikatesy vás přitáhnou do Neni. Turecký majitel podniku Orient & Occident se prý musel několikrát oženit, aby vás jeho ženy mohly obsluhovatJ. Zkusíte spočítat, kolik jich má? Jestliže hodláte své drahé polovičce uvařit večeři ze zaručeně čerstvých potravin, pak je tržnice Nachstmarkt tím správným místem na jejich nákup. Projít všechny stánky a restaurace vám zabere i několik hodin, tak hurá do toho! Autobusy Eurolines se do Vídně v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za cenu 990 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), www.eurolines.czVíce na http://www.wien.info/cs/shopping-wining-dining/markets/naschmarkt.

Londýn si podmaní ruské speciality

Jestliže 2. března plánujete nedělní procházku po londýnském Trafalgar Square, pak se pravděpodobně budete pořádně divit. Tato metropole se promění v ruské město. Prožijte s partnerem den plný tance, hudby, divadelních představení a pak se vydejte na Maslenitsa Russian Festival, kterým se rozloučíte se zimou. A nakonec si dopřejte trochu neobvyklou neděli a přivítejte pro změnu jaro pravým ruským borščem. Autobusy Eurolines se do Londýna v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za cenu 3100 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), www.eurolines.cz. Více na http://www.visitlondon.com/things-to-do/event/24384743-maslenitsa-russian-festival.

Paříž plná sladkostí

Po výstupu až na vrcholek Eiffelovy věže a prohlídce města si zasloužíte pořádnou odměnu. Je čas na nákupy, ale ne ledajaké! Jedná se o francouzské pralinky, které seženete u Mazet de Montargis. Pokud potřebujete kvalitního rádce při výběru, pak s sebou vezměte své děti nebo partnera. Ti jistě ocení, že právě v tomto obchodě mohou ochutnat všechny druhy čokolád, ať už klasické mléčné, hořké či třeba karamelové nebo lísko-oříškové. Pokud chcete zažít opravdové čokoládové hody, pak se na chvilku zastavte na tamním baru a vyzkoušejte čokoládové fondue. Ať už v tomto sladkém království nakoupíte cokoliv, do příjezdu domů vám zaručeně nezbyde ani kousek. Autobusy Eurolines se do Paříže v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za cenu 3200 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), www.eurolines.cz. Více na http://www.mazetconfiseur.com/index.php/les-confiseries-mazet.html.

Barcelona pro milovníky jídla

Jedete do Barcelony jen takříkajíc na otočku a chcete prozkoumat její krásy a zároveň ochutnat pravou španělskou kuchyni? Stačí, když nastoupíte na palubu toho správného autobusu. Zatímco se budete kochat výhledem na památky, jakými jsou Gaudího La Sagrada Família nebo La Pedrera, šéfkuchař Carles Gaig vám bude servírovat ty největší delikatesy. Nad sklenkou kvalitního vína pak zaručeně objevíte kouzlo tajemné noční Barcelony. Pokud ještě nemáte koupené lístky, pospěšte si, ať na vás ještě zbude místo u okýnka. Autobusy Eurolines se do Barcelony v rámci akce 1+1 dostanete ve dvou za cenu 5660 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), www.eurolines.cz. Více informací na http://www.viator.com/tours/Barcelona/Barcelona-Gourmet-Dinner-on-a-Deluxe-Glass-Roof-Bus/d562-2140BCNGOURMETBUS?SSAID=312173&aid=154260

Autobusový dopravce Eurolines má od 27. 1. do 31. 3. 2014 akci 1 +1, kdy vás do 42 evropských metropolí zaveze dva za cenu jednoho. Jízdenky koupíte online na www.eurolines.cz, platit můžete platební kartou a elektronické tikety si vytisknout.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*