Patříte k lidem, kteří v cizích zemích rádi ochutnávají nová jídla? Pak se vydejte do Německa, kde na vás čeká opravdu gurmánský zážitek. Autobusový dopravce Eurolines vás sem až do konce března v rámci akce 1+1 dopraví dva za cenu jednoho!

Drážďany k nakousnutí

Drážďany, Malý dobrodruh
Drážďany jsou skvělým městem pro výlet za nákupy i za kulturou. Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V./ Kiedrowski, Rainer

Návštěva Drážďan se neobejde bez zastávky v cukrárně a ochutnávky tradičního Eierschecke alias vaječného koláče. Jedná se o opravdový gastronomický zážitek. Drážďanští pekaři každoročně soutěží o to, čí koláč je ten nejlepší. Třívrstvou pochoutku z vajec, jablek a tvarohu měl také v oblibě známý spisovatel Erich Kästner, jehož knihu Luisa a Lotka máte možná i vy ve své knihovně. Drážďany jsou na svou lahůdku patřičně hrdé, a proto je samozřejmostí, že si svou recepturu pečlivě střeží. Zkuste právě vy přijít na tajemství tohoto vynikajícího koláče. Autobusy Eurolines Business Class se do Drážďan (3 x denně) v rámci akce 1+1 dostanete pro 2 za 840 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby, cesta trvá pouhé 2 h!),  www.eurolines.cz. Více na http://www.my-entdecker.de/europa/deutschland/dresden/spezialitaet-aus-dresden-leckere-eierschecke.

Poznávání piva v Mnichově

Pokud byste se rozhodli podniknout pivní tour a chtěli ochutnat všechny druhy tohoto zlatého moku, museli byste v Německu nějaký čas pobýt. Je totiž domovem až 1200 pivovarů, která vyrábí přes 5000 druhů piva. Ochutnat všechny, je opravdovou výzvou, ale za pokus to určitě stojí. My doporučujeme vyhlášená piva pivovaru Erdinger v Mnichově, který je dnes největším výrobcem pšeničného piva na světě. Pokud chmelový mok nejen rádi pijete, ale také se o něm chcete něco dozvědět, pak je tento pivovar pro vás tím správným místem. Zdejší sládci vás s chutí provedou celým procesem výroby.  Autobusy Eurolines Business Class se do Mnichova v rámci akce 1+1 dostanete za 1 400 Kč pro 2 (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby, 2 x denně: odjezdy z Prahy v 07:00 nebo v 18:00, zpět z Mnichova v 07:00 nebo v 17:00 h), www.eurolines.cz. Více na http://gogermany.about.com/od/foodanddrink/tp/brewery_tours_germany.htm

Do Berlína na klobásu a řízek

Po dlouhých procházkách po Berlíně, by to zaručeně chtělo udělat si přestávku a ochutnat typické německé jídlo. Opravdovou pýchou této země jsou klobásy, které si můžete koupit na každém rohu a jejichž recepturu si výrobci střeží jako oko v hlavě. Snad nikde na světě je nenajdete v tolika variantách jako právě zde. Pokud už jste klobásy vyzkoušeli, pak si zajděte v Berlíně do kouzelné rustikální restaurace Prater, která připomíná starý pivovar a dejte si telecí řízek s bramborovým salátem či německým houskovým knedlíkem. Autobusy Eurolines Business Class se do Berlína (3 x denně) v rámci akce 1+1 dostanete pro 2 za 1310 Kč (obousměrná jízdenka z Prahy pro 2 osoby), www.eurolines.cz. Více na http://gogermany.about.com/od/foodanddrink/tp/bestberlinrestaurants.htm.

Autobusový dopravce Eurolines má do 31. 3. 2014 akci 1 +1, kdy vás do 42 evropských metropolí zaveze dva za cenu jednoho. Jízdenky koupíte online na www.eurolines.cz, platit můžete platební kartou a elektronické tikety si vytisknout.

UNESCO v Německu na jednom místě

Kolín, Berlín, Cáchy – co mají tato města společného? Ano, správně! Všechny patří k německým městům na seznamu světového dědictví UNESCO. Německá turistická centrála pro vás nově připravila speciální stránky, kde najdete spoustu zajímavých informací, kalendář akcí a fotografie, které vám představí všech 38 památek UNESCO v Německu. Kromě toho si zdarma můžete stáhnout do svého telefonu aplikaci, která se vám stane průvodcem při objevování německých památek UNESCO.

Stránky: http://unesco.germany.travel/en/index.html#2

Aplikace: https://itunes.apple.com/en/app/world-heritage-sites-guide/id765568889?mt=8

Inspirujte se před svou cestou do Německa

Než se vydáte prozkoumávat krásy Německa, informujte se a inspirujte na stránkách Německé turistické centrály. Zajímají vás města, kultura, UNESCO, sport, příroda, gastronomie, či tipy na aktuální akce? Vše najdete na www.germany.travel/cz a můžete se také stát fanoušky Německa na Facebooku a sdílet se svými přáteli dojmy a fotografie: www.facebook.com/NemeckoTuristickaZeme

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*