Bojíte se spát pod širým nebem, že vás ráno budou bolet záda? Zřejmě to bude tím, že jste špatně vybavení na pobyt v přírodě. Unikátní technické stany a lehounké spacáky vám zaručí, že se v přírodě budete cítit jako doma.

Husky, Malý dobrodruh
Spaní v přírodě nemusí být nepohodlné. Foto: www.4camping.cz

Přichystejte se na jaro a léto v přírodě! „Mezi novinkami letos budou hrát prim unikátní technické stany, lehounké spacáky, jež zvládnou každé počasí, kempingový nábytek, který vám udělá službu i doma a vychytané nádobí,“ doporučuje Jaroslav Skalka, pořadatel největší středoevropské Výstavy stanů a vybavení do přírody, která se bude konat od 31. května do 10. srpna 2014 v pražských Letňanech.

Na letos už 17. ročníku prodejní Výstavy stanů a vybavení do přírody najdete největší nabídku zboží pro kempování, turistiku a sport na českém trhu. Na jednom místě vás čeká vybavení od 75 outdoorových značek, včetně stanů, kempingového nábytku, spacáků, nádobí, oblečení, obuvi, batohů a dalšího vybavení. Na ploše 10 000 m² si budete moct prohlédnout (ale také postavit a složit) na 300 stanů a na vlastní kůži ve spacákovém ležení otestovat spací pytle a karimatky. Další informace a zajímavý doprovodný program najdete na www.vystavastanu.cz.

8 tipů, jak si zpříjemnit pobyt v přírodě

Schovejte se do stanu

Stan Husky Bizon 3 je výsledkem snahy o nalezení maximálně praktického stanu pro tři osoby. Klasická tříprutová konstrukce vytváří dostatek prostoru v předsíňce pro všechna možná zavazadla. S tímto typickým třísezónním stanem se můžete klidně vydat i na delší než víkendová dobrodružství. Dvouplášťový stan s durawrapovými pruty má průměr 7,9 a 8,5 mm, vnější stan je vyroben z 185T Polyesteru s vodním sloupcem pláště 3 000 mm/cm2, má podlepené švy, vnitřní stan je z prodyšného Nylonu 190T a síťové moskytiéry pro zajištění cirkulace vzduchu. Má dva vchody, součástí příslušenství je sada ocelových kolíků, opravárenský set a odkládací síťka na drobnosti. Na Výstavě stanů a vybavení do přírody a na www.4camping.cz ho koupíte za speciální cenu 3460 Kč.

Spacák, který vše zvládne

Montello je klasický třísezónní spacák s ideálním poměrem váha a objem versus výkon. Zvládne i přízemní mrazíky, proto je zvlášť vhodný pro několikadenní výpravy na vodu či po horských hřebenech. Je dodáván s kompresním vodáckým obalem a jeho hlavní předností je to, že je plněn čtyřkanálkovým dutým vláknem Hollowfibre, vnější vrstvu tvoří Nylon Taffeta, který působí vodoodpudivě. Koncepce pravého a levého zapínání umožňuje spojení dvou spacáků. Nechybí zateplovací límec a vnější kapsička na drobnosti. Hmotnost 1 760 g, rozměr 85 x 220 cm (sbalený 36 x 21 cm). Zvládne teploty až -9°C. Na Výstavě stanů a vybavení do přírody a na www.4camping.cz ho koupíte za speciální cenu 1580 Kč.

Odpočinek v křesílku

Nové ocelové křesílko Moat s područkami s EVA výztuhou je výjimečné lehkou složitelností do malého balení. Oceníte nejen maximální pohodlí, ale i nízkou váhu a jednoduché složení a rozložení. Rozměry 50x 42x 91cm, nosnost 120kg. Použit 600D Polyester s nepromokavou úpravou, konstrukce je ocelová. Na Výstavě stanů a vybavení do přírody a na www.4camping.cz ho koupíte za speciální cenu 830 Kč.

Batoh, do kterého se vejde vše potřebné

Sedmdesátilitrový batoh Ranis je novinkou mezi expedičními batohy. Je určen do těch nejnáročnějších podmínek, kdy oceníte každý ušetřený gram bagáže, ale i na lehké treky, kde nejvíce potřebujete velký objem batohu. Disponuje propracovaným anatomicky tvarovaným a posuvným zádovým systémem z pohodlného EVA výlisku, nechybí bederní popruhy a prodyšné polstrování. Je konstruován co nejvíce prakticky, tak aby do všech kapes byl pohodlný přístup a bylo možné uložit veškeré potřebné drobnosti. Horní víko s kapsou lze výškově nastavit, lze ho vyjmout a použít jako samostatnou ledvinku.  Nechybí úchyty na lyže, cepín a další vybavení. Na Výstavě stanů a vybavení do přírody a na www.4camping.cz ho koupíte za speciální cenu 3090 Kč.

Batoh pro víkendové turisty

Scape je praktický batoh o objemu 38 litrů s nepromokavou úpravou a veškerými možnými vychytávkami, které využije jak ortodoxní outdoorář, tak víkendový turista. Má síťovaný zádový systém, který se přizpůsobí tvaru zad, vynikající systém ventilace a prodyšné polstrování na anatomicky tvarovaných ramenních a bederních popruzích. Disponuje jednou hlavní komorou s bočním vstupem, přední kapsou, bočními síťovanými kapsami a úchytem na trekové hole a další vybavení. Samozřejmostí je pláštěnka, příprava na a reflexní prvky. Na Výstavě stanů a vybavení do přírody a na www.4camping.cz ho koupíte za speciální cenu 1490 Kč.

Stolování i v přírodě

Univerzální set nádobí Twingo z tvrzeného hliníku a polypropylenu je odolný proti oděru. Jeho předností je teplovzdornost, skladnost a pánve se dají použít i jako víko k hrncům. Je ideální na cesty přírodou, kde je požadována malá hmotnost a skladnost. V balení jsou 2 hrnce, 2 pánve, 2 lžíce, 4 misky a velký hrnec. Na Výstavě stanů a vybavení do přírody a na www.4camping.cz ho koupíte za speciální cenu 740 Kč.

Pomůcky na dlouhé túry

Trekové hole, Malý dobrodruh
S trekovými holemi se vám bude lépe chodit po horách. Foto: www.4camping.cz

Trekové hole Steeple jsou teleskopické a třídílné pro lepší skladnost. Mají korkové držadlo, díky kterému se vám nebudou tolik potit ruce při větší námaze. Nechybí ani bezpečnostní kryt na hrot, odnímatelné sněhové talíře a uzamykatelný antishock. Na Výstavě stanů a vybavení do přírody a na www.4camping.cz ho koupíte za speciální cenu 830 Kč.

Karimatka na níž záda nebolí

Samonafukovací karimatka Fled 5 nabízí komfortní tloušťku 5cm, která vás dostatečně izoluje od země a zároveň vám umožní kvalitní spánek. Přestože se jedná o karimatku s celkovou délkou 190cm, je možné ji stále při vyfukování přelomit a dosáhnout tak rozměru balení 31x22cm, které je velmi uspokojivé. Na Výstavě stanů a vybavení do přírody a na www.4camping.cz ho koupíte za speciální cenu 1490 Kč.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*