Vychází zápisník s tři sta šedesáti pěti tipy, jak mít a dělat radost každý den.

Co vám dneska udělalo radost? Napište si to, protože i když si teď říkáte, že si to určitě zapamatujete, zapomenete to rychleji, než byste chtěli. Což by byla veliká škoda. Pokud už jste zapisovat zkoušeli, ale vaše pokusy vždycky ztroskotaly, možná to bylo tím, že jste neměli po ruce toho správného pomocníka. To se teď ale mění. Vychází totiž Zápisník radosti, který hned tak neopustíte.

Zápisník Radosti
Zápisníkem radosti určitě potěšíte své blízké. Foto: www.comiudelaloradost.cz

Tohle není diář, který máte vláčet v kabelce a plnit povinnostmi. Je to zápisník, který máte popsat hezkými chvílemi: komplimentem, co jste dostala, povedenými tvarohovými knedlíky, co jste uvařila, písničkami, co nemůžete dostat z hlavy.

K tomu v něm najdete tři sta šedesát pět tipů na věci, ze kterých můžete mít radost nebo které vám zlepší třeba ne úplně ideální den, a navíc pár otázek, které vám pomůžou dozvědět se o sobě možná překvapivé věci. Diář je dílem novinářky Jany LeBlanc a vychází v krásné grafické úpravě ilustrátorky Martiny Pavlové.

„Vždycky mě zlobilo, kolik věcí ze svého života zapomínám – jaké to bylo dokončit školu, najít v časopise svůj vůbec první zveřejněný článek, co jsem dělala v určité dny v minulých letech, třeba na svoje narozeniny, nebo detaily z míst, které jsem procestovala. Zapisování do obyčejných sešitů mi dlouho nevydrželo, a tak jsem si vymyslela svůj zápisník. Těší mě si pravidelně zaznamenávat svůj život a snad ještě víc mi dělá radost číst si starší záznamy, neboť si okamžitě vybavím konkrétní dny a vzpomínky,“ říká Jana LeBlanc.

O autorkách:

Jana LeBlanc je novinářka na volné noze. Publikuje v časopisech Moje psychologie, Dieta, Žena a život, Glanc, Cosmopolitan a dalších. Píše blog Co mi udělalo radost – www.comiudelaloradost.cz.

Martina Pavlová ilustrovala přes dvacet knih a její obrázky najdete v časopisech po celém světě. Spolupracuje také s řadou známých společností, například L’Oréal Paris, Henkel nebo Avon.

Zápisník radosti vydává Mladá fronta v listopadu 2016.

8 jednoduchých tipů, které promění obyčejný den v radostný

  • Zápisník Radosti
    Napište si co vám dneska udělalo radost. Foto: www.comiudelaloradost.cz

    Zkuste dnes udělat něco jinak než obvykle. Vzít třeba vykrajovátko na perníčky, položit ho do pánve a rozbít do něj vajíčko. Volské oko ve tvaru srdce nebo hvězdy vám zpříjemní ráno.

  • Lehněte si do postele, ale hlavu dejte tam, kde jindy máte nohy. Taky vám přijde, že život najednou skýtá daleko víc možností, než jste si myslela?
  • Nahřejte si na chvilku ručník na topení. Každého potěší, když vyleze z vany a zabalí se do nádherně teploučkého ručníku. Je to, jako by vás někdo objal.
  • Jestli je vám líto zapálit ty krásné svíčky, které jste dostali k Vánocům, udělejte si z nich držák na náramky. Nadchne vás i každou návštěvu, která ho uvidí.
  • Nechte pětikorunu v nákupním vozíku a vraťte ho. Člověk za vámi, který zrovna nemá drobné, bude radostí bez sebe, až ji objeví.
  • Udělejte si dneska ráno kávu nebo čaj do termohrnku a vezměte si ho s sebou na cestu. Úplně obyčejný den promění v lepší.
  • Znáte tohle oční cvičení? Zavřete oči a pohybujte jimi nahoru, dolů, doleva a doprava, do pozice čtyř hodin, osmi, desíti a tak dále. Budete se v duchu chechtat a cesta hromadnou dopravou vám uteče raz dva.
  • Budete na sebe neuvěřitelně hrdí, když si během dneska uděláte tolik dřepů, kolik je vám let!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*