Vybrali jste dětem krásné oblečení, a ony ho nechtějí nosit? Možná je problém v použitém materiálu. Děti se totiž řídí přirozeným instinktem a oblíbí si jen takový, který je jim na omak příjemný. Nabídněte jim proto na jaro mikiny z hřejivého fleecu, doplněné „rostoucími“ bundami a kalhotami z materiálů odpuzujících vodu a špínu.

 

bunda Reima Tibia
U dětí vyhrává oblečení příjemné jako plyšová hračka. Foto: www.reima.com

„Fleece je jednoznačně materiál, který děti milují, protože je měkký a mít ho na sobě je pro ně stejně příjemné jako hladit plyšovou hračku. Tento hřejivý materiál s oboustranným vlasem je navíc velmi lehký, protože má nízkou gramáž i při vyšší tloušťce pleteniny. Existuje řada druhů fleeců, velmi oblíbený je například Polar fleece, ze kterého se zhotovují mikiny i dětské overaly. V rámci konceptu kombinace jednotlivých částí funkčního oblečení s názvem Play Layers, s nímž přišla finská značka Reima, je navíc možné připnout jednotlivé varianty dětských fleecových mikin pomocí druků do různých bund nebo kombinéz. Takto vzniká nepřeberné množství kombinací jednotlivých vrstev oblečení, které je praktické i zábavné,“ přibližuje nové trendy v dětském oblékání Petra Tichá ze Ski a Bike Centra Radotín, jež je výhradním dovozcem dětského oblečení Reima v České republice a pořadatelem mnoha sportovních akcí.

Praktické detaily ocení děti i rodiče

Současné fleecové mikiny svými vzory i střihy často připomínají svetry. Nechybí u nich kapsy na zip (novinkou u některých modelů pro starší děti jsou laminované kapsy na patentky pro senzor ReimaGO, sledující pohybovou aktivitu nositele) ani praktické otvory pro palce ve spodních částech rukávů. Hlavní zipy jsou samozřejmě vybaveny krytkou, chránící bradu a krk před poraněním.

Skvělé řešení druhé vrstvy u nejmenších dětí pak představuje praktický fleecový overal, ve kterém batoleti při lezení po čtyřech a jiných, pro tento věk typických, pohybových aktivitách netáhne na záda. Výhodou jsou i náplety a šikovně umístěné patentky ve dvou řadách, díky nimž overal vydrží dítěti přes dvě velikosti.

Rostoucí oblečení šetří rodinný rozpočet

Rostoucí oblečení Reima
Rostoucí oblečení šetří rodinný rozpočet. Foto: www.reima.com

„Také při výběru oblečení pro starší děti můžete ušetřit. Stačí, když jim vyberete o něco větší svrchní bundu, aby vydržela přes dvě sezony. Do ní nejprve kupte fleecovou mikinu, která dítěti dobře sedne. Za rok ji pak jednoduše vyměníte za větší velikost. Rozteč patentů je stále stejná, takže se obě mikiny dají do bundy jednoduše vepnout,“ upozorňuje Petra Tichá.

A na jaké další materiály by odbornice rodiče ráda upozornila?

„Na jaro se budou hodit lehké bundy s polyuretanovou membránou. Dají se nosit celoročně, hodí se do školy i na výlety. Jsou nepromokavé, větruodolné, prodyšné a většinou i oděruvzdorné, takže se hned tak neroztrhnou. Ideální zvláště pro akčnější kluky pak budou nepromokavé kalhoty z větruodolného prodyšného materiálu s povrchem odpuzujícím vodu a špínu. Jedná se o kombinaci Taslan, polyester a polyurethane coating,“ říká Petra Tichá a dodává ještě jednu zajímavost. „V nadcházejícím jarním období spojeném s častými přeháňkami udělají nenahraditelnou službu dětské palčáky do deště, které jsou zcela nepromokavé. Tenhle, u nás zatím nepříliš rozšířený, segment rukavic je pro svou praktičnost velmi oblíbený ve skandinávských zemích, ale také v Nizozemsku či Německu. Nepromokavé rukavice vypadají podobně jako zimní palčáky, ale nemají podšívku a dají se použít celoročně kdykoliv, když prší nebo je sychravo. Dítěti v nich neprochladne ruka a bez problémů si v nich může hrát venku i za mrholení nebo za slabého deště.“

Pro zajímavost:

Nepromokavost udává výšku vodního sloupce, při kterém tkanina propustí kapky vody. Podle EN je materiál nepromokavý, odolá-li tlaku 1 300 mm vodního sloupce. Ovšem tato hodnota rozhodně nestačí (např. při kleknutí na zem vzniká tlak okolo 15 000 mm). Proto je lepší vybírat materiál s co nejvyšším vodním sloupcem. (Měřeno podle ISO 811).

Tipy na oblečení, které bude dětem příjemné a zároveň praktické:

Pro rychle rostoucí miminka

Novorozenecké body Reima Ruoko je zhotovené z velmi příjemného materiálu, který rychle schne a snadno se udržuje. Má dvě řady patentek v rozkroku, díky nimž lze body prodloužit a používat delší dobu. Praktický zavinovací střih umožňuje snazší oblékání a přebalování miminka. Prodává Skibi Kids za 699 Kč.

Hezky v suchu

Body Reima Jellyfish s krátkým rukávem z velmi příjemného rychleschnoucího materiálu, který zajišťuje odvod vlhkosti od těla. Dvě řady patentek v rozkroku dovolují body prodloužit podle toho, jak dítě roste. Výhodou je zajímavě řešený střih i praktické patentky u krku pro snazší oblékání. Koupíte na www.skibi.cz za 560 Kč.

Ananasová sukýnka

Body se sukýnkou Reima Ananas je z příjemného a snadno udržovatelného materiálu, má dvě řady patentek v rozkroku pro prodloužení délky i praktické zapínání na patentky u krku. Koupíte na www.skibi.cz za 699 Kč.

Roste s kluky

Chlapecká membránová bunda Reima Tyrsky je vysoce nepromokavá, má podlepené švy, síťovanou podšívku, odnímatelnou kapuci a nastavitelný spodní lem. Unikátní systém Play Layers®  umožňuje vepnout do bundy pomocí patentek fleecovou mikinu. Prodává Skibi Kids za 3 390 Kč.

Příjemná střední vrstva

Hřejivá a lehká celorozepínací mikina Reima Inrun má dvě postranní kapsy, elastické zakončení rukávů a spodního lemu a prodlouženou zadní část pro ochranu zad. Pomocí systému Play Layers®  se dá vepnout do svrchní bundy. Prodává www.skibi.cz za 1 099 Kč.

Bunda 3 v 1

Dívčí membránová bunda Reima Tibia má odepínatelnou vnitřní mikinu, proto se dá využít k celoročnímu nošení. Svrchní bunda má podlepené švy, podšívku ze síťoviny, dvě kapsy a odnímatelnou kapuci. Koupíte na www.skibi.cz za 2 799 Kč.

Voděodolné rukavice

Nepromokavé rukavice Reima Kura jsou z voděodolného materiálu bez podšívky, mají stahování kolem zápěstí a reflexní prvky. Koupíte na www.skibi.cz za 420 Kč.

Ski a Bike Centrum Radotín je specializovaná prodejna pro lyžování a cyklistiku, založená v roce 1988. Nabízí prémiové značky sportovního vybavení a oblečení. Provozuje také špičkový lyžařský a cyklistický servis, test centrum a půjčovnu lyžařského náčiní. Je výhradním dovozcem dětského oblečení Reima v České republice a pořadatelem mnoha sportovních akcí. Více na www.skibi.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*