Koupání k prázdninovým dnům neodmyslitelně patří. Ať už se s dětmi chystáte k moři, nebo je vypravujete na letní tábor, vyplatí se pořídit jim kvalitní výbavu. V plavkách s ochrannými faktory proti UV záření, kvalitních botách do vody a odolných slunečních brýlích s polarizačními skly budou v bezpečí a oblíbené vodní radovánky si o to víc užijí.  

Dětské vodní radovánky
Dětské vodní radovánky. Foto: www.reima.com

Sluníčko na obloze a stoupající teploty v nás vyvolávají dobrou náladu a vybízejí trávit co nejvíce času venku, nejlépe někde u vody. Intenzivní sluneční záření má ale i své stinné stránky, které není radno podceňovat. Platí to zvláště u malých dětí. „Kojenci do šesti měsíců by vůbec neměli přijít do kontaktu se slunečními paprsky. Děti do dvou let bychom měli v horkých letních dnech držet co nejvíce ve stínu, vybavit je vhodným oblečením s UV ochranou a jejich choulostivou pokožku bychom měli chránit přípravky s faktorem SPF 50,“ upozorňuje Kateřina Princová ze specializovaného serveru www.skibi.cz, který se zaměřuje na správné oblékání a obouvání dětí.

Kateřina Princová
Kateřina Princová. Foto: www.skibi.cz

Zároveň zdůrazňuje i další, často opomíjený fakt, a sice koupací boty. „Rodiče, kteří cestují s dětmi k moři do Chorvatska, kde jsou dna plná mořských ježků a ostrých kamenů, berou koupací boty pro děti i pro sebe jako samozřejmost. Ale často podceňují nebezpečí, které dětem (i jim) hrozí u řeky nebo místního rybníka, kde můžou být nejen ostré kameny, ale třeba i střepy nebo ostré víčko plechovky, které třeba v kalnější vodě nemáme šanci spatřit. Proto by koupací botičky měly být pro dítě stejnou samozřejmostí jako plavky,“ doporučuje Kateřina Princová.

Trenérka plavání, a také zkušená maminka čtyř dětí, Štěpánka Štrougalová z Baby Clubu Juklík, který je zaměřený hlavně na kojenecké a batolecí plavání, zároveň připomíná základní pravidlo pro bezpečný pobyt malých dětí u vody: „Dítě musí mít zažité, že do vody smí pouze v doprovodu dospělé osoby. Voda je totiž dobrý kamarád, ale jen za určitých pravidel.“

Zdroj: www.skibi.cz a www.juklik.cz

Dětské sluneční brýle Reima Pivot mají vysoce odolná polarizovaná zrcadlová skla s ochranným faktorem UVA/UVB 400, perfektně padnou, mají pružné skládací nožičky, které jsou dostatečně odolné, aby dokázaly vzdorovat někdy náročnému dětskému zacházení. Prodává www.skibi.cz za 1 120 Kč.Nafukovací křeslo Speedo Sea Squad je ideální pomůcka pro první seznámení dětí s vodou. 
Dostupné ve dvou velikostech 0-12 nebo 12-24 měsíců a ve více barevných provedeních.  
Koupíte na www.skibi.cz za 599 Kč.
Dívčí jednodílné plavky Speedo Splashback jsou vyrobené z rychleschnoucího příjemného materiálu. Navíc zůstanou i při častém pobytu na slunci dlouho krásné díky úpravě proti vyblednutí a zvýšené odolnosti vůči chloru. Prodává Skibi Kids za 799 Kč.Šortkové plavky Speedo Allover Aquashort s úpravou proti vyblednutí a zvýšenou odolností vůči chloru rychle schnou a výborně se hodí jak pro plavecké tréninky nebo závody, tak pro dovádění v aquaparku. Prodává www.skibi.cz za 729 Kč.Dětské nafukovací plovací rukávky Speedo Sea Squad jsou vhodné pro děti od 2 do 6 let a neobsahují PVC. Koupíte na www.skibi.cz za 299 Kč.Dívčí plavky Speedo Essential nadchnou všechny malé parádnice. Horní i spodní díl zdobí modré volánky a skvěle padnou díky důmyslnému střihu – ramínka jsou sešitá do středu zad, aby neklouzala. Plavky mají úpravu proti vyblednutí a ztrátě tvaru. Koupíte na www.skibi.cz za 649 Kč.Růžové dětské plavecké brýle Speedo Rapide Junior mají měkké obroučky a v kombinaci s těsněním z termoplastické gumy dokonale přilnou k obličeji. Jsou vhodné do vnitřního i venkovního prostředí. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín za 329 Kč.Dětské brýle Speedo Rift junior mají větší očnice, které zaručují pohodlí a rozšířené zorné pole. Očnice jsou opatřeny vrstvou proti zamlžování a UV filtrem. Výborně se hodí pro děti od 6 do 14 let. Speciální technologie SpeedFIT umožňuje velmi rychle nastavit upevnění pásku, i když už máte brýle na hlavě. Stačí zmáčknout pojistku na straně brýlí. Koupíte na www.skibi.cz za 529 Kč.Dětské funkční triko Reima Pomelo s krátkým rukávem je naprostou nezbytností při letním dovádění na sluníčku. Tričko je vyrobeno z materiálu s ochranným faktorem UV 40+. Navíc je rychleschnoucí a výborně odvádí pot od těla. Koupíte na www.skibi.cz za 699 Kč.Výborně padnoucí dětská plovací vesta na zip Speedo Sea Squad s vnitřními pěnovými vložkami. 
Děti se s ní snadno učí plavecká tempa a užijí si pobyt ve vodě v pohodlí a bezpečí. Koupíte na www.skibi.cz za 799 Kč.
Výborně padnoucí dětská plovací vesta na zip Speedo Sea Squad s vnitřními pěnovými vložkami. 
Děti se s ní snadno učí plavecká tempa a užijí si pobyt ve vodě v pohodlí a bezpečí. Koupíte na www.skibi.cz za 799 Kč.
Dětský klobouček Reima Aloha s UV ochranným faktorem 50+ je určen batolatům a malým dětem již od obvodu hlavy 48 cm. Klobouček má prodloužený zadní okraj pro ochranu krku. Koupíte na www.skibi.cz za 549 Kč.Dětské boty do vody Reima Aqua chrání dětské nožičky před zraněním a také uklouznutím a navíc mají ochranný faktor UV 50+. Prodává Ski a Bike Centrum Radotín za 820 Kč.Dětské vodní radovánky, plavecké pomůcky, Skibi, Reima Kateřina Princová, Skibi, reima

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*